Prajituri

Reteta Tarta cu mere si crema de vanilie

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu peste afumat (sprot) si masline (Reteta Video)"
 
Cerneti faina, faceti o gaura in mijloc si adaugati o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile.
Lucr

ingrediente

Aluatul:
   175 g faina
   75 g unt
   75 g zahar tos
   un pachet zahar vanilat
   3 galbenusuri
Crema de vanilie:
   350 ml lapte
   6 galbenusuri
   50 g malai
   o teaca de vanilie despicata pe lungime (sau doua plicuri zahar vanilat)
   100 g zahar
Ornament:
   4 mere mari
   3 linguri zeama de lamiie
   25 g unt topit
   5 linguri gem de caise (fara bucati
   daca nu aveti fara
   il dati prin sita)
   Va mai trebuie: boabe de fasole uscata
   hirtie de copt
   unt si faina pentru uns forma

mod de preparare

Cerneti faina, faceti o gaura in mijloc si adaugati o priza de sare, zaharul, zaharul vanilat, untul rece (taiat bucatele mici) si galbenusurile.


Lucrati ingredientele cu virful degetelor, impachetati aluatul in folie de plastic si dati-l la frigider cam 20 minute.


Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina. Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 29 cm. Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.


Acoperiti aluatul cu o hirtie de copt si presarati peste aceasta boabe de fasole uscata, de linte sau chiar orez (pentru a impiedica o crestere neuniforma a prajiturii in timpul coptului). Eu, neavind fasole si nedorind sa stric lintea sau orezul, am pus altceva.


Dati tava astfel "preparata" la frigider, cam jumatate de ora.


Scoateti tava din frigider si coaceti la 180 gr.C; primele 20 de minute fara a deschide usa cuptorului, apoi indepartati boabele si mai coaceti 10 minute.


In timp ce aluatul se raceste preparati crema de vanilie.


Crema de vanilie


Intr-un vas se amesteca 4 linguri de lapte cu galbenusurile, zaharul si malaiul frecind pina cind se dizolva zaharul.


Laptele ramas se pune la foc impreuna cu pastaia de vanilie sau cu zaharul vanilat. Cind a ajuns pe punctul de fierbere sa ia de pe aragaz si se amesteca in el compozitia de galbenusuri si malai.


Se pune iar pe foc mic si se amesteca incontinuu, fierbind cam 5 minute, pina cind se ingroasa crema.


Se presara cu zahar pudra (pentru a impiedica formarea cojitei) si se lasa sa se raceasca.


Se curata 4 mere mari, se taie sferturi, se inmoaie in suc de lamiie. Se taie felii subtiri.


Peste aluatul rece se intinde crema de vanilie.


Peste crema se aseaza feliutele de mere, se ung cu unt topit si se da tarta la cuptor pina cind se rumenesc merele.


Se scoate si se unge cu marmelada de caise (incalzita in prealabil).
Pofta buna!





Reteta Tarta cu mere si crema de vanilie a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro





Alte retete cu mere gasiti aici:


Placinta cu mere


Prajitura cu mere ,


Pariziene cu fondant de mere
Incearca si Prafitura Trandafir
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.