Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se
Se monteaza cutitul de plastic la robot. Se pun ingredientele pentru blat si se amesteca la turatie mare, pana cand aluatul se aduna intr-o bila. Se scoate, se inveleste in folie de plastic si se pune in frigider, minim 30 minute.
Pentru crema se masoara frisca lichida si laptele. Din lapte se opreste o cantitate mica pe care o amestecam bine cu ouale si amidonul. Se pun intr-o cratita untul, zaharul, frisca lichida, restul de lapte si zaharul vanilat si se dau in fiert. Se ia cratita de pe foc si se adauga compozitia cu ou si amidon. Se amesteca bine pana se intareste, eventual se mai tine putin pe foc, amestecand continuu.
Se pune la racit, in apa rece. Fructele se decojesc, se taie bucati si se calesc in unt si o lingura de zahar alb, pana se inmoaie putin si se evapora apa. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa la racit
Se pregateste glazura: se bat spuma ouale cu zaharul pudra, se adauga frisca lichida si amidonul, iar apoi se pune deoparte.
Se topeste ciocolata, se asaza blatul in forma si se asaza un strat de ciocolata peste blat. Se da la frigider , 2-3 minute, ca sa se intareasca ciocolata. Se bate crema de vanilie cu mixerul, la turatie mare, pentru omogenizare si se asaza pe blat. Peste crema se pun fructele (care intre timp s-au scurs de zeama), iar deasupra se toarna glazura. Aranjam marginile aluatului cu o furculita, iar in final se da tarta la cuptor, la foc mic.
Se poate servi cu frisca, sos de fructe sau pur si simplu la cafea
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineBy Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...
Fursecuri marocane cu migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii