Tarta cu prune este un desert delicios, usor acrisor de la delicioasele fructe. O reteta de tarta usor de pregatit si savurat :).
Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, sarea, se face o gaura in mijloc se adauga untul taiat bucatele (la temperatura camerei), oul batut, esenta si se framanta. Daca mai este nevoie se adauga lapte, trebuie sa iasa un aluat elastic. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider cca 1 ora
Prunele se spala si se scot samburii,se presara zahar deasupra.
Coca se imparte in 2 si se intinde pe masa infainata. Se aseaza in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,(se lasa si pe margini) se aseaza jumatatile de prune si se acopera cu a 2 foaie. Se unge cu ou, se inteapa cu furculita si se da la cuptor cca 30 minute, sa treaca testul cu scobitoarea si sa se rumeneasca frumos deasupra.
Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se poate servi.
http://shabbychicshop.ro/lavanda/53-cutie-bomboniera-lavanda-vanilia.html
Tarta cu prune se serveste dupa ce s-a racit.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiEste absolut delicioasa si foarte usor de facut !:) M-am inspirat de la Ruxy !
Prajitura RudyIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii