Tarte umplute cu branza de vaci

Se freaca bine oul apoi se adauga, incet, batand bine cu furculita, uleiul si zaharul. Se adauga praful de copt, care a fost dizolvat in otet, si sare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 50 g zahar tos
  • 150 g iaurt
  • 1 ou
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1 lingurita otet
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 25 g gris
  • 50 g zahar

Mod de preparare

Se freaca bine oul apoi se adauga, incet, batand bine cu furculita, uleiul si zaharul. Se adauga praful de copt, care a fost dizolvat in otet, si sarea. La sfarsit se adauga faina in ploaie, apoi iaurtul.

Se framanta un aluat care se da 30 de minute la rece. Se taie rondele de aluat si se imbraca 8 forme pentru tarte. Pentru umplutura se pune laptele la fiert si, cand clocoteste, se adauga grisul in ploaie.

Se fierbe grisul 20 de minute, se adauga zaharul si apoi se pune la racit. Branza de vaci se trece prin sita si se amesteca grisul racit, vanilia si galbenusurile. Se amesteca foarte bine, apoi se incorporeaza albusurile batute spuma. Aceasta umplutura se toarna cu un cornet in tartele crude, care se coc apoi in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Se servesc calde sau reci.

Alte retete recomandate:

Tarte cu visine

Tarta cu mere

Tarta cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Parteneri
Desert gofre cu chefir in compozitie la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville
Bucataras.RO

Desert gofre cu chefir in compozitie la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville

Atunci cand vrei ceva dulce, aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville este foarte util in bucatarie. Trebuie...

Desert gofre cu chefir in compozitie la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!