Prajituri

Reteta Terina de ciocolata alba si neagra

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
monsherik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt.
Se topeste cioc

ingrediente

   putin ulei
   pentru uns
   200g ciocolata alba
   bucatele
   568g frisca lichida
   300g ciocolata neagra
   2 albusuri mari de ou

mod de preparare

Se unge cu ulei o tigaie de aprox. 22x11x 6cm. Se tapeteaza cu folie alimentara apoi se asaza pe fund un strat de hartie pentru copt.


Se topeste ciocolata alba in bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin.


Se bat cu mixerul 200ml de frisca pana devine batoasa. Se da deoparte pana se prepara stratul negru.


Se topeste ciocolata neagra pe bain-marin apoi se indeparteaza de sursa de caldura si se lasa la racorit aprox. un minut. Incetul cu incetul, se amesteca


restul de frisca lichida in ciocolata topita pana se omogenizeaza si se ingroasa.


Se bat albusurile bine, se adauga pentru inceput o


treime din ele in crema obtinuta, pana se subtiaza, apoi se incorporeaza intreaga cantitate.


Pentru a pregati terina, se toarna jumatate din amestecul negru intr-o forma de chec si se netezeste suprafata.


Se adauga amestecul alb si se netezeste, iar deasupra restul de amestec negru, avand grija sa nu se strice


stratul de mijloc.


Se acopera si se da la rece pentru cel putin 2 ore.


Se scoate pe o farfurie prin intoarcerea formei in care a fost pregatita, ajuntandu-va de marginile foliei.


Se indeparteaza total folia alimentara si hartia pentru copt.
Alte retete recomandate:


Ciocolata de casa


Negresa de post


Crema de zahar ars
Incearca si Chiftele din mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de ciocolata alba si neagra" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.