Preparate cu miere

Reteta Banane cu zahar ars si miere

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie termorezistenta), se ung bananele cu p

ingrediente

   4 banane
   o franzela
   1 ou
   o jumatate de cana de lapte
   o cana cu zahar
   8 linguri de miere
   scortisoara
   4 linguri de unt

mod de preparare

Se curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie termorezistenta), se ung bananele cu putin unt topit, se presara zahar si se tin doua minute pe plita, intorcandu-se pe ambele parti. Franzela se taie in patru bucati, de lungimea unei banane, iar acestea se taie pe jumatate, pe lungime. Se dau bucatile de franzela prin oul batut, amestcat cu lapte, apoi se prajesc in unt topit. Se scot si se presara cu zahar tos, cat sunt inca fierbinti. Se pregateste un sos de zahar ars. Se arde zaharul intr-un vas la foc mic si se adauga o lingura de faina si un pahar de apa. Se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.

Bucatile de franzela se pun pe o farfurie, se toarna o lingura de miere si se asaza cate o jumatate de banana deasupra. Se stropesc cu sosul de zahar ars si se presara cu scortisoara.


Alte retete dulciuri recomandate



Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Tarta cu fructe
Incearca si Tort cu crema ganache
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane cu zahar ars si miere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate cu miere
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.