Se curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie termorezistenta), se ung bananele cu p
Se curata bananele, se taie pe jumatate, pe lungime. Se incinge o plita pe aragaz (se poate folosi si o tigaie termorezistenta), se ung bananele cu putin unt topit, se presara zahar si se tin doua minute pe plita, intorcandu-se pe ambele parti. Franzela se taie in patru bucati, de lungimea unei banane, iar acestea se taie pe jumatate, pe lungime. Se dau bucatile de franzela prin oul batut, amestcat cu lapte, apoi se prajesc in unt topit. Se scot si se presara cu zahar tos, cat sunt inca fierbinti. Se pregateste un sos de zahar ars. Se arde zaharul intr-un vas la foc mic si se adauga o lingura de faina si un pahar de apa. Se amesteca incontinuu, pana se ingroasa.
Bucatile de franzela se pun pe o farfurie, se toarna o lingura de miere si se asaza cate o jumatate de banana deasupra. Se stropesc cu sosul de zahar ars si se presara cu scortisoara.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Tarta cu fructe
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatBuna de te lingi pe degete!
Carne de porc in sos de ceapaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii