Tarte

Reteta Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 25m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 31-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
O tarta ce pote fi preparata cu oricare fruct dorim, dupa preferinta, eu am ales nectarinele pentru ca de vara pana iarna tarziu, se gasesc pe toate rafturile pietelor si marketurilor!

ingrediente

6 portii

   (forma cu diametrul de 22 cm)
blat:
   250 g faina
   100 g amidon de porumb
   125 g margarina
   1 ou+2 galbenusuri
   80 g zahar pudra cu aroma de vanilie
umplutura:
   150 g smantana
   100 g branza dulce de vaci
   100 g merisoare hidratate in apa
   2 albusuri
   8 linguri de zahar
   un praf de sare
decor:
   5 nectarine potrivit de mari si nu foarte coapte
   5 linguri de zahar de palmier
   cca 25 g unt sau ulei

mod de preparare

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se baga aluatul in celofan si se da la rece cca. 30 minute (la frigider).

Se intinde foaia rotunda cu 2 cm mai mare in diametru decat forma de tarta (eu am intins blatul cand era moale, intre 2 bucati de celofan, apoi am bagat la rece), Se asaza aluatul in forma, se fixeaza uniform ca grosime, apoi se inteapa pe alocuri cu o furculita.

Se taie nectarinele in jumatati, se indeparteaza samburii.

Intr-o tigaie caramelizam zaharul de palmier cu untul, apoi prajim un pic nectarinele, le scoatem in sita si le lasam sa se raceasca.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se obtine o bezea consistenta in care adaugam smantana si branza de vaci. Turnam amestecul peste blatul de tarta, apoi presaram merisoarele hidratate si scurse bine si decoram cu jumatati de nectarine caramelizate. Presaram deasupra un praf de zahar de palmier si dam la cuptorul preincalzit, cca. 20 de minute, primele 5 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumeneste frumos tarta.

Se taie dupa ce s-a racit. Blatul acestei tarte este foarte fraged. Zaharul de palmier se poate inlocui cu zahar brun amestecat cu un praf de scortisoara.


Pofta buna!!

Incearca si Mini tarte cu gem de gutui si crema de branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.