Tarte

Reteta Tarta cu branza si caise

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 50m 
Mirela0911 postat de
Postat pe: 06-08-2017
Adaugă în cartea de bucate
Este o combinatie excelenta, iar servita de la rece este racoritoare, numai buna pe canicula aceasta!

ingrediente

12 portii

   1 ou
   5 lg zahar
Pentru aluat:
   110 g unt
   100 g zahar
   un praf de sare
   250 g faina
   1 lgt praf de copt
Pentru umplutura:
   600 g branza dulce de vaci
   5 lg smantana
   1 ou
   2 plicuri zahar vanilat
   1 lgt esenta de migdale
   2 lg amidon
   6 caise
Pentru jeleul de caise:
   4 caise
   5 lg zahar
   250-300 ml apa
   5 g gelatina

mod de preparare

Aluatul:

Untul moale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana devine omogen. Se adauga oul si se mai mixeaza 2 minute. Se presara faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura apoi cu mana. Se da aluatul la frigider pentru o ora.


Umplutura:

Branza, smantana, zaharul, zaharul vanilat si oul se mixeaza bine. Se adauga esenta de migdale si la final, amidonul. Se omogenizeaza.
Caisele se spala si se desfac in doua. Se indeparteaza samburele si se lasa deoparte.
Se scoate aluatul din frigider. Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili. Se tapeteaza cu hartie de copt, iar peretii se ung bine cu unt. Se intinde aluatul bine astfel incat sa urce si pe pereti de vreo doua degete. Se toarna umplutura, se niveleaza, apoi se asaza jumatatile de caise.
Se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute, apoi se reduce focul la 160 de grade C si se mai lasa timp de 50 de minute.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Jeleu de caise:

Se spala caisele, se curata de samburi si se pun la fiert, in apa cu zahar. Se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie bine caisele. Se da deoparte si, dupa ce s-a racorit putin, se da la blender pentru a obtine o pasta. Se da din nou la foc pentru cateva clocote, apoi se lasa la racit.
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se toarna peste sosul de caise racit. Se amesteca bine, apoi se toarna peste tarta bine racita. Se niveleaza usor, apoi se da la rece pana se intareste jeleul.
Se scoate tava din frigider, se pregateste un platou si se indepartaza cu grija peretele detasabil al tavii. Se transfera tarta pe platou, dupa care se poate portiona si servi.


Pofta buna!

Incearca si Tarte cu rubarba si prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si caise" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Tarte

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.