Prajituri

VIDEOReteta Tiramisu - video - Tiramisu reţetă originala

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
admin postat de
Postat pe: 19-10-2015
Adaugă în cartea de bucate
Ia spune-mi atunci cand te gandesti la un desert Italienesc, care-i primul care-ti vine-n minte ? Hai zi Tiramisu reţetă originala ! Aceasta reteta a fost adoptata de foarte multe tari si a suferit nenumarate modificari incat nici nu mai stii pe cine sa crezi atunci cand iti vorbeste cineva de varianta originala. Ei bine, astazi va prezint varianta mea de reteta si sper din tot sufletul sa va placa !

ingrediente

6 portii

   Piscoturi - 400 g
   Oua ecologice - 4 buc
   Mascarpone – 500 g
   Zahar – 6 linguri rase (de calculat gramaj)
   Espresso rece (foarte concentrat) – 400 ml
   Cacao - 3 linguri
   Ciocolata neagra – cca 100 g
   Coaja rasa de la o portocala
   Amaretto Dissarono – 2 linguri
   Semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
   Un varf de cutit de sare
   O lingura de zeama de lamaie

mod de preparare

Pot proceda dupa stilul clasic, in care bat totul la tel. Insa vreau sa fiu mai rapid, asa c-am sa folosesc un robot de bucatarie. Daca n-aveti unul folositi un mixer, sau pur si simplu puneti-va sotul sau prietenul la treaba. Adauga Amaretto Dissarono in espresso-ul rece. Daca nu ai Amaretto, asa cum am spus mai devreme poti adauga Marsala sau un spumant de calitate. Intre timp ne apucam de crema: separa albusurile de galbenusuri; Adauga galbenusurile in mixer impreuuna cu 3 linguri rase de zahar, si semintele de la pastaia de vanilie. Amesteca-le pana obtii o spuma alba – ouale trebuie sa fie proaspete, de preferabil ecologice – ca sa fii sigur ca eviti orice neplacere le poti pregati la Bain Marie in prealabil, insa aceasta nu este metoda clasica; Adauga peste acestea branza mascarpone si pentru un plus de gust, strict optional, coaja rasa de la o portocala; Bate albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, pentru a se inchega mai repede. Cand au inceput sa se inchege, adauga restul de zahar; Albusurile sunt perfect batute in momentul in care tinem castronul cu susul in jos, iar ele nu vor cadea; "Impatureste" albusurile, de sus in jos (mentinand bulele de aer in compozitie) peste crema initiala cu mascarpone; Inmoaie circa 1 secunda pe fiecare parte piscoturile si asaza-le in tava; Peste acestea asaza o parte din crema de mascarpone si alt strat de piscoturi inmuiate in espresso; Repetam procesul pana la ultimul strat peste care vom adauga cacaoa in ploaie si ciocolata neagra rasa. Adauga cacao si ciocolata rasa pe deasupra (nu foarte multa intrucat nu vrei sa eclipsezi gustul magnific al cremei de mascarpone); Lasa la frigider sa se raceasca si consuma-l in maximul 24 de ore; Daca ai o reticenta fata de ouale crude, le poti inlocui cu frisca – nu se va mai numi Tiramisu, dar cui ii pasa? Va fi la fel de delicios si vei depune si mult mai putin efort.
Incearca si Prajitura cu gem
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu - Reteta video - Tiramisu reţetă originala" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.