Torturi

Reteta Boston Cream Pie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
MariaMona postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Boston Cream Pie este un tort cu crema fina vanilata, imbracat in glazura de ciocolata. Tortul poate fi pregatit pentru diferite sarbatori.

ingrediente

Pentru blat:
   80 ml lapte
   4 linguri ulei
   4 oua
   140g faina
   140g zahar
   1 lingurita praf de copt
   1 lingurita esenta de vanilie
   1 varf de cutit de sare
Pentru crema:
   500 ml lapte
   6 galbenusuri
   1 bat de vanilie
   25 g unt
   150 g zahar
   60 g faina
   150 ml frisca batuta
Pentru glazura:
   150 g ciocolata rupta bucati
   100-120 ml frisca lichida
   20-30 g unt

mod de preparare

BLAT:
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
Se pune faina intr-un castron. Se adauga praful de copt si sarea si se amesteca usor.
Turnati laptele si uleiul in alt castron si lasati deoparte. In al treilea recipient mixati ouale si zaharul la viteza mare pana sunt pufoase. Dupa aproximativ 3 minute reduceti viteza. Adaugati esenta de vanilie si amestecati. Adaugati o treime din amestecul de faina si putin din lapte si ulei. Continuati sa adaugati alternativ putin cate putin din cele doua compozitii si apoi mixati pana cand amestecul e omogen.
Turnati aluatul intr-o forma de tort de 26 cm diametru unsa si tapetata cu faina si cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese uscata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma. Scoateti-l din forma, dati jos hartia si taiati-l in doua. Eventual indreptati tortul taind o parte din blatul de sus.




CREMA:
Puneti galbenusurile intr-un castron. Adaugati zaharul, faina si putin lapte si amestecati bine cu telul. Apoi despicati tulpina de vanilie, deschideti-o si radeti semintele cu un cutit. Puneti atat vanilia, cat si tulpina intr-o oala in care ati turnat restul de lapte.
Puneti oala cu lapte la foc mediu pana se infierbanta. Turnati putin din laptele fierbinte in amestecul de galbenusuri si amestecati. Mai turnati un pic si amestecati. Apoi turnati tot amestecul de galbenusuri in oala cu lapte. Mestecati continuu pe foc pana se ingroasa ca o budinca si luati de pe foc. Aruncati batul de vanilie, adaugati untul si amestecati cu telul pana sunt combinate. Turnati crema intr-un alt bol si acoperiti cu folie alimentara pana la suprafata cremei pentru a nu face crusta. Puneti in frigider pana se raceste complet (cam o ora). Cand e rece, adaugati frisca batuta si amestecati bine.




GLAZURA:
La glazura se poate folosi atat ciocolata amaruie (mai eleganta), cat si ciocolata cu lapte (pentru copii) sau amandoua. Puneti pe aburi intr-un bol 120 ml de frisca lichida si ciocolata maruntita. Amestecati pana se omogenizeaza si inchideti focul. La final adaugati o bucatica de unt.

Puneti crema din belsug pe primul blat, cat si pe marginile tortului. Acoperiti cu glazura intinsa peste tot. Serviti pe un platou finut si elegant ca acesta http://shabbychicshop.ro/zambila/644-farfurie-platou-zambila.html


Tortul se serveste dupa ce s-a intarit glazura.

Incearca si Tiramisu reţetă cu blat
Daca ti-a placut reteta noastra "Boston Cream Pie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.