Boston Cream Pie

Boston Cream Pie este un tort cu crema fina vanilata, imbracat in glazura de ciocolata. Tortul poate fi pregatit pentru diferite sarbatori.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Boston Cream Pie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 80 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • 4 oua
  • 140g faina
  • 140g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit de sare;
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 1 bat de vanilie
  • 25 g unt
  • 150 g zahar
  • 60 g faina
  • 150 ml frisca batuta;
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata rupta bucati
  • 100-120 ml frisca lichida
  • 20-30 g unt

Mod de preparare

BLAT:
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
Se pune faina intr-un castron. Se adauga praful de copt si sarea si se amesteca usor.
Turnati laptele si uleiul in alt castron si lasati deoparte. In al treilea recipient mixati ouale si zaharul la viteza mare pana sunt pufoase. Dupa aproximativ 3 minute reduceti viteza. Adaugati esenta de vanilie si amestecati. Adaugati o treime din amestecul de faina si putin din lapte si ulei. Continuati sa adaugati alternativ putin cate putin din cele doua compozitii si apoi mixati pana cand amestecul e omogen.
Turnati aluatul intr-o forma de tort de 26 cm diametru unsa si tapetata cu faina si cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul preincalzit 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese uscata. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma. Scoateti-l din forma, dati jos hartia si taiati-l in doua. Eventual indreptati tortul taind o parte din blatul de sus.

CREMA:
Puneti galbenusurile intr-un castron. Adaugati zaharul, faina si putin lapte si amestecati bine cu telul. Apoi despicati tulpina de vanilie, deschideti-o si radeti semintele cu un cutit. Puneti atat vanilia, cat si tulpina intr-o oala in care ati turnat restul de lapte.
Puneti oala cu lapte la foc mediu pana se infierbanta. Turnati putin din laptele fierbinte in amestecul de galbenusuri si amestecati. Mai turnati un pic si amestecati. Apoi turnati tot amestecul de galbenusuri in oala cu lapte. Mestecati continuu pe foc pana se ingroasa ca o budinca si luati de pe foc. Aruncati batul de vanilie, adaugati untul si amestecati cu telul pana sunt combinate. Turnati crema intr-un alt bol si acoperiti cu folie alimentara pana la suprafata cremei pentru a nu face crusta. Puneti in frigider pana se raceste complet (cam o ora). Cand e rece, adaugati frisca batuta si amestecati bine.

GLAZURA:
La glazura se poate folosi atat ciocolata amaruie (mai eleganta), cat si ciocolata cu lapte (pentru copii) sau amandoua. Puneti pe aburi intr-un bol 120 ml de frisca lichida si ciocolata maruntita. Amestecati pana se omogenizeaza si inchideti focul. La final adaugati o bucatica de unt.

Puneti crema din belsug pe primul blat, cat si pe marginile tortului. Acoperiti cu glazura intinsa peste tot. Serviti pe un platou finut si elegant ca acesta http://shabbychicshop.ro/zambila/644-farfurie-platou-zambila.html


Tortul se serveste dupa ce s-a intarit glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Desert pasca cu smantana, fara zahar
Bucataras.RO

Desert pasca cu smantana, fara zahar

Total diferita de pasca traditionala, cea cu smantana este fabulos de gustoasa, asta adaca respecti reteta si cativa pasi. A...

Desert pasca cu smantana, fara zahar
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola