Torturi

Reteta Brad de Craciun

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
Micsa_28420 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blat:Se bat albusurile spuma,apoi se bat cu zaharul,se adauga galbenusele,faina,praful de copt si esenta.Se coace intr-o tava dreptunghiulara,tapetata

ingrediente

   Blat:7 oua
   7 linguri de faina
   7 linguri de zahar
   un praf de copt
   esenta de vanilie. Sirop:150ml apa
   100g zahar
   esenta de vanilie sau rom. Crema:3 oua
   200g zahar
   100g ciocolata
   3 linguri lapte
   250g unt. Decor:300g frisca+colorant alimentar verde
   Finetti sau Nutella
   jeleuri colorate+fulgi de cocos.

mod de preparare

Blat:Se bat albusurile spuma,apoi se bat cu zaharul,se adauga galbenusele,faina,praful de copt si esenta.Se coace intr-o tava dreptunghiulara,tapetata cu faina. Sirop:Se fierb ingredientele. Crema:Se fierb in bain-marie ouale frecate cu zahar,laptele si ciocolata,amestecand continuu.Dupa ce s-a topit ciocolata,se mai lasa putin,apoi se ia de pe foc si se raceste.Se adauga treptat in untul frecat spuma. Asamblare:Vezi si figura si nu va speriati, nu e asa de greu. 1.Se formeaza un patrat,taind pe verticala un bastonas. 2.Patratul se taie in 2 pe diagonala.Vor iesi 2 triunghiuri. 3.Un triunghi se taie in 2,iar unul din cele 2 triunghiuri mici rezultate se mai taie o data in 2. 4.Vor iesi 2 triunghiuri dreptunghice si mai mici.Unul din ele se va taia paralel cu una din catete astfel incat sa rezulte un triunghi mic si un bastonas retezat la un capat. 5.Pe o tava mare invelita sau nu in staniol se asaza unul sub altul cele 4 triunghiuri de la cel mai mic la cel mai mare.Bastonasul cel retezat va fi trunchiul,iar bastonasul drept suportul de brad.Bradul se insiropeaza si se umple cu crema ca un tort obisnuit.Deasupra triunghiurilor se pune frisca verde.Trunchiul si suportul se imbraca in Finetti.De asemenea,bradutul se decoreaza cu jeleuri si fulgi de cocos.


Incearca si Tort delicios cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Brad de Craciun" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.