Tava se unge cu margarina si de presara cu faina, am pregatit apoi ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Se bat spuma timp de 5 minute toate. Se cerne faina si se adauga, treptat, peste crema de oua. Se taie untul in bucatele si se incorporeza in coca. Se toarna coca in forma, se netezeste si se coace 40-45 de minute.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit. Eu am gasit doar dulceata de portocale intregi pe care le-am mixat.
Se taie steaua in doua, pe orizontala si se unge primul blat cu marmelada si lichior, incalzite in prealabil. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuia sa fac glazura si sa ornez steaua cu fulgi de ciocolata si stelute din zahar (se amesteca zaharul cu 3 linguri apa si se umplu forme de stele mici; se lasa la intarit si apoi se scot si se orneaza cu ele tortul) dar eu am vrut o steluta "ninsa", cu ornamente de Craciun: lumanari din portocale!
Reteta Steluta de Craciun a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro
Se lasa un timp la rece, dupa care tortul Steluta de Craciun se poate servi.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe