Tort cu afine si lamaie

• cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos –

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu afine si lamaie

Ingrediente

  • Blat:
  • unt moale - 230 g
  • zahar tos - 250 g
  • zahar brun - 100 g
  • oua - 4 buc
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • faina - 360 g
  • praf de copt - 1 lingurita
  • sare - ½ lingurita
  • lapte batut - 240 g
  • afine - 300 g
  • lamai - 3 buc mai mici
  • Crema:
  • crema de branza - 225 g
  • zahar pudra - 350 g
  • unt moale - 115 g
  • frisca lichida - 30 ml
  • extract de vanilie - 1 lingurita

Mod de preparare

• cu ajutorul robotului multifunctional Ankarsrum bateti untul moale cu zaharul alb si brun, pana obtineti un amestec pufos – folositi bolul de plastic si paletele duble ale robotului Ankarsrum
• adaugati pe rand ouale, mixand in continuare la viteza mica
• adaugati extractul de vanilie
• amestecati faina cu praful de copt si sarea si puneti putin cate putin peste compozitie
• adaugati zeama si coaja rasa de la cele trei lamai
• puneti laptele batut in compozitie, mixand lejer, pana obtineti o compozitie pufoasa
• amestecati afinele cu o lingura de faina si puneti-le apoi peste compozitia de blat
• impartiti compozitia in trei parti egale si coaceti pe rand trei blaturi, in aceeasi tava
• puteti folosi o tava rotunda de tort, cu pereti detasabili de 24 cm, tapetata cu hartie de copt
• coaceti blaturile la 180 de grade pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc usor deasupra (faceti testul cu scobitoarea)
• lasati blaturile sa se raceasca pe un grilaj
• intre timp pregatiti crema
• mixati untul moale cu crema de branza, apoi adaugati zaharul, frisca lichida si vanilia
• lasati crema la frigider pentru 30 de minute
• puneti primul blat de tort pe un platou, adaugati 1/3 din crema, apoi urmatorul blat, iar crema, puneti deasupra al treilea blat si imbracati tortul cu crema ramasa
• lasati la frigider cateva ore inainte de servire si decorati cu afine si coaja rasa de lamaie

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Prajitura Boema
Bucataras.RO

Prajitura Boema

Surse: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-30906.html;...

Prajitura Boema
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise