Torturi

Reteta Tort cu afine si piersici

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
Dedicut postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)"
 
Tortul cu afine si piersici este un tort gustos, fin si plin de savoarea fructelor, care va fi extrem de apreciat la mesele festive si va face deliciul musafirilor.

ingrediente

Blat:
   1 blat de ciocolata taiat pe 3 niveluri
   cumparat sau facut acasa
   100 g. zahar
   2 linguri lichior de piersici sau afine
Crema:
   800 g. jumatati de piersici (2 conserve de 850 ml)
   450 g. iaurt
   140 g. zahar
   150 g. piure de afine
   15 g. gelatina granule sau 8 foite de gelatina
   400 ml. frisca
   4 linguri piersici facute dulceata sau afine de padure facute dulceata de la Bunatati din natura
   100 g. afine
   1 plic Tort Gelee transparent
   100 g. ciocolata rasa

mod de preparare

Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Se insiropeaza fiecare blat cu grija, adica mai mult se unge cu pensula pentru ca altfel se va rupe cand se va felia tortul.
Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.
Pe blatul de jos se aseaza jumatati de piersici. Se paseaza afinele, prospete sau congelate. Se amesteca iaurtul cu 100 gr. zahar si afine.
Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute. Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde. Se inglobeaza apoi in crema. Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.
2/3 din crema se aseaza pe piersici.
Se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.
Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu piersicile sau afinele de padure facute dulceata din camara Bunatati din Natura. Pe margine se aseaza frisca batuta iar deasupra se aseaza piersici si afine.
Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent sau rosu, 40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe. Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.


Tortul cu afine si piersici se serveste de la rece.

Incearca si Tort de portocale si migdale, cu marmelada de coacaze
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine si piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.