Tort cu caise si kiwi este o reteta de tort cu fructe potrivita pentru orice moment de sarbatoare. Crema de frisca cu fructe se potriveste perfect cu blatul pufos.
Pentru blat se bat bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc.
Galbenusurile de freaca cu zaharul pana se albesc, se adauga din cand in cand cate o lingura de apa iar la sfarsit cele 2 linguri de ulei.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in galbenusuri apoi adagam si albusurile amestecand usor de jos in sus.
Intr-o tava cu fund detasabil tapetata cu hartie de copt punem compozitia si dam blatul la cuptor pentru 35-40 de minute.
Se bate bine frisca cu zaharul vanilat cu ajutorul mixerului, apoi se da la rece.
Fructele din compot le pasam in blender iar zeama o vom folosi la insiropat foile.
Taiem in bucatele caisele si fructele de kiwi, pastrand cateva pentru ornat (1 kiwi si 3-4 caise sunt suficiente)
Punem 2 plicuri de gelatina la hidratat in 150 ml apa rece iar dupa 10 minute o topim pe bain-marie. Incorporam gelatina topita in iaurtul de caise apoi intreg amestecul in frisca batuta si amestecam usor de jos in sus pentru a uniformiza compozitia. Adaugam si piureul de caise si impartim compozitia in 2 parti, una mai mare care va fi la baza tortului si una mai mica ce va fi deasupra. In cantitatea mai mare adaugam bucatile de caise iar in cealalta pe cele de kiwi.
Dupa ce s-a racit blatul il impartim in 2 foi pe orizontala.
Pe un platou asezam inelul de tort, asezam prima foaie de tort, o insiropam bine cu compot de caise si turnam compozitia cu bucatile de caise. Asezam si a doua foaie de tort, o insiropam si turnam compozitia cu kiwi. Nivelam totul bine, ornam cu fructe si dam la frigider pentru cel putin 4 ore.
Functia de coacere a noului Philips Multicooker este potrivita chiar si pentru prajituri, iar datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.
Tortul cu caise si kiwi se serveste de la frigider.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsUite că am reuşit să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică caisele în zona...
Gem de caiseIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii