Torturi

Reteta Tort cu capsuni

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:20m 
gatire reteta 40m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 20-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Pentru aniversarea parintilor nostri am pregatit un tort cu nuca, crema de capsuni si ornat cu frisca, crema ganache si capsuni.

ingrediente

15 portii

pentru blat avem nevoie de:
   5 oua
   3 linguri de faina
   3 linguri cu nuca
   un praf de copt
   4 linguri de zahar
   un varf lingurita sare
pentru sirop avem nevoie de:
   apa 400 ml
   2 lingurite esenta rom
   3 linguri zahar
pentru crema ganache alba:
   50 g ciocolata alba
   50 ml frisca lichida batuta
pentru crema de capsuni:
   spuma de capsuni din 5 capsuni, 2 linguri zahar si 200 ml apa
   o cutie mascarpone (250 g)
   2 linguri zahar pudra vanilat
   100 ml frisca lichida batuta
pentru decor:
   frisca lichida 100 ml
   putina ciocolata alba
   cateva capsuni
   confetti de zahar Dr.Oetker

mod de preparare

Spuma de capsuni:

Se spala capsunile, se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierbe cam 15 minute, pana scade lichidul. Se da de pe foc si se lasa la racit. Se bate cu blenderul pana se face spuma. Eu am folosit 5 capsuni mari, din care am obtinut cam un pahar de spuma, insa fiecare foloseste mai multe, in functie de posibilitati. Se pregatesc acum si capsunile invelite in ciocolata, pentru a se intari la frigider pana este gata tortul. Astfel, se topesc cateva patratele de ciocolata alba si se lasa un pic sa se inchege. Cand incepe sa se raceasca, devine mai vascoasa si adera mai bine pe fructe. Capsunile spalate si uscate se dau prin ciocolata si se lasa apoi la frigider pentru a se intari.

Blatul:

Se separa ouale. Se spumeaza albusurile cu mixerul cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile. Apoi se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam cu o lingura usor astfel incat sa ramana compozitia aerata. Se toarna intr-o cratita rotunda pregatita cu foaie de copt si se da la cuptor cam 25 de minute.

Siropul:

Intre timp, se pune pe foc mic ibricul cu apa si zaharul si lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce se da de pe foc, se adauga esenta de rom. Dupa ce s-au racit blatul si siropul, se taie blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si se insiropeaza.

Crema ganache alba:

Intr-un castronel, se toarna frisca lichida incalzita si se adauga ciocolata alba tocata marunt, amestecand bine. Se da la frigider, sa se raceasca bine, apoi se bate cu mixerul ca frisca. Va arata ca o crema.

Crema de capsuni:

Restul de frisca lichida se bate cu mixerul pana devine cremoasa.

Pentru crema de capsuni, se foloseste cam 100 ml (sau dupa gust), iar restul de 100 ml, la ornat. Intr-un castron mare, se amesteca bine cu mixerul crema mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Se incorporeaza treptat spuma de capsuni, care ii va da o nuanta delicata de roz, apoi si frisca batuta. Se umple tortul cu crema de capsuni, avand grija sa pastram deoparte una-doua linguri de crema si pentru ornat. Decorul: Se imbraca tortul in frisca, se orneaza cu flori mici din frisca, trandafiri din crema de capsuni ramasa, flori mici pe laterala din crema ganache alba. In centru, se asaza cu grija capsunile in invelite in ciocolata. Se presara confetti de zahar. Am folosit si litere de ciocolata alba pentru scris.

Sfat: pentru zaharul pudra vanilat: eu am dat la rasnita zaharul pentru a fi mai fin si il pastrez intr-un borcan cu o pastaie de vanilie pentru a-l aroma.

Pofta Buna!

Portii: 15

Diametrul formei de copt: 20 cm

Timp total: 3h

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-cu-capsuni.html

Incearca si Tort de capsuni cu blat de biscuiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.