Tort cu capsuni si crema mascarpone

Tortul cu capsuni si crema mascarpone este o reteta de tort cu crema fina de fructe si bucati generoase de capsuni, un tort cu fructe ce poate fi facut si cu alte fructe.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu capsuni si crema mascarpone

Ingrediente

  • -pentru blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf copt
  • -pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri capucino rom
  • pentru crema:
  • 450 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone
  • 150 gr zahar pudra
  • 200 gr capsuni
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar tos
  •  
  • -pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  •  
  • -pentru decor:
  • 200 gr capsuni
  • 20 gr ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi zaharul si bati pana se topeste. Adaugi pe rand galbenusurile si faina cernuta cu cacaua si praful de copt. Adaugi ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Amesteci usor, de jos in sus cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia intr-o tava rotunda cu diametru de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute, la 160 de grade C. Lasi blatul sa se raceasca apoi il tai in doua parti.
Cat astepti sa se raceasca blatul prepari siropul din apa, zahar si capucino.
Mixezi mascarponele cu zaharul pudra. Bati frisca pana se intareste apoi adaugi crema de mascarpone. Prepari gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasi sa se racoreasca si o incorporezi in crema.
Capsunile le tai cubulete adaugi peste ele zaharul tos si le lasi 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul. Incorporezi capsunile in crema.

Incepi sa asamblezi tortul.

Asezi primul blat, pui in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropezi, apoi pui crema. Nivelezi si pui deasupra al doilea blat insiropat. Prepari apoi glazura. Incalzesti frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere, adaugi ciocolata rasa si amesteci pana se omogenizeaza. Torni glazura peste ultimul blat.


Dai la frigider peste noapte. Desfaci apoi cu grija inelul din jurul tortului. Faci aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume si decorezi tortul. In mijloc asezi capsunile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Bucataras.RO

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale

Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdale
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!