Tort cu ciocolata si mascarpone

Un tortulet simplu, insiropat bine cu putina visinata diluata si umplu cu ciocolata si mascarpone.

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu ciocolata si mascarpone

Ingrediente

  • -praf de sare
  • Blat:
  • -8 oua
  • -2 linguri apa
  • -9 linguri de zahar
  • -7 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -coaja razuita de la o lamaie bio
  • -1 plic praf de copt
  • -cateva picaturi esenta de rom
  • Mousse de ciocolata:
  • -500 ml frisca lichida
  • -300 gr ciocolata neagra
  • -praf de sare
  • Crema de mascarpone:
  • -200 gr mascarpone
  • -200 ml frisca lichida
  • -3 -4 linguri zahar
  • Sirop:
  • -50 ml visinata
  • -1 lingurita miere (sau zahar)
  • -50 ml apa

Mod de preparare

Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate . Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine . Lasam sa se racoreasca si punem la frigider . Inainte de a bate mousul trebuie sa fie frisca cu ciocolata bine racita . Cand este rece bine il batem pana cand se intareste. Blat : Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt. Eu de obicei folosesc tava cu inel detasabil pentru a scoate mai usor blatul din ea. Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile le amestecam cu o furculita si le lasam deoparte . Albusurile le batem spuma tare impreuna cu putina sare , esenta de rom (aceasta va ajuta ca albusurile sa se bata mai bine ) si zaharul .Ttrebuie sa obtinem o spuma ferma . Adaugam coaja razuita de lamaie , cacao,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .Omogenizam si turnam in forma deja pregatita. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Blatul dupa ce este copt il vom lasa la racit , de preferinta pana a doua zi pentru a-l putea taia mai usor. Blatul il impartim in 3 parti egale. Crema de mascarpone : Frisca lichida impreuna cu mascarponele si zaharul le batem bine pana cand se intareste . Pentru insiropat amestecam apa cu visinata si cu mierea . Asamblare: Pe un platou asezam prima foaie de blat si insiropam cu o treime din sirop . Punem deasupra ¾ din mousul de ciocolata si nivelam . Asezam a doua bucata de blat si insiropam din nou . Punem ¾ din crema cu mascarpone si nivelam . Asezam ultima parte de blat, insiropam si decoram cu cremele ramase. Dam la rece si servim cu cei dragi .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Tarta cu mere si branza
Bucataras.RO

Tarta cu mere si branza

Tarta cu mere si branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola