Aceasta reteta de tort cu crema de zahar ars este la indemana oricui. Se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este unul delicios, mai ales servit rece.
intr-o cratita incapatoare, (care sa mearga si la cuptor ) , se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Topim zaharul dupa care imbracam oala rotind-o, pe toti peretii, cu zaharul topit. Lasam oala la o parte pana zaharul se intareste. O sa pocneasca si o sa crape pe alocuri, dar nu-i niciun bai.
dupa ce-am tapetat oala, punem intr-un castron litrul de lapte si cu cele 8 oua (intregi), si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa).
apoi in alt castron pregatim compozitia de blat:
-punem cele 5 oua intregi, cana de faina , si cana de zahar si mixam.
pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars , prima compozitie de lapte, apoi peste ea, turnam in continuare a doua compozitie, cea pentru blat .
bagam cratita la cuptor la 170 de grade pt 1 ora ( cele care n-au cuptor electric sa bage la flacara cea mai mica).
dupa o ora (vedeti ca se balangane compozitia in cratita, dar asta nu inseamna ca nu e facuta.
Cratita se rastoarna cu gura-n jos pe un platou intins dar nu ridicati cratita decat a doua zi, o tineti peste noapte (peste zi) la rece. Can rasturnati cratita, atunci blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt, iar deasupra va fi crema de zahar ars.
CU cat topiti mai mult zahar cu atat mai insiropat va fi blatul, asa ca puteti topi si 200g.
Serviti tortul cu crema de zahar ars rece.
Reteta de tort cu crema de zahar ars a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macM-am inspirat de aici http://www.bucataras.ro/retete/tort-nins-cu-nuca-de-cocos-si-zmeura-68781.html
Tort nins cu cocos si crema de visineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii