Aceasta reteta de tort cu crema de zahar ars este la indemana oricui. Se prepara foarte rapid si usor, iar rezultatul este unul delicios, mai ales servit rece.
intr-o cratita incapatoare, (care sa mearga si la cuptor ) , se pun cele 150 gr. zahar pe focul cel mai mic la aragaz. Topim zaharul dupa care imbracam oala rotind-o, pe toti peretii, cu zaharul topit. Lasam oala la o parte pana zaharul se intareste. O sa pocneasca si o sa crape pe alocuri, dar nu-i niciun bai.
dupa ce-am tapetat oala, punem intr-un castron litrul de lapte si cu cele 8 oua (intregi), si mixam bine pana se omogenizeaza (trebuie sa faca spuma multa).
apoi in alt castron pregatim compozitia de blat:
-punem cele 5 oua intregi, cana de faina , si cana de zahar si mixam.
pe urma punem in cratita tapetata cu zahar ars , prima compozitie de lapte, apoi peste ea, turnam in continuare a doua compozitie, cea pentru blat .
bagam cratita la cuptor la 170 de grade pt 1 ora ( cele care n-au cuptor electric sa bage la flacara cea mai mica).
dupa o ora (vedeti ca se balangane compozitia in cratita, dar asta nu inseamna ca nu e facuta.
Cratita se rastoarna cu gura-n jos pe un platou intins dar nu ridicati cratita decat a doua zi, o tineti peste noapte (peste zi) la rece. Can rasturnati cratita, atunci blatul de deasupra o sa ajunga dedesubt, iar deasupra va fi crema de zahar ars.
CU cat topiti mai mult zahar cu atat mai insiropat va fi blatul, asa ca puteti topi si 200g.
Serviti tortul cu crema de zahar ars rece.
Reteta de tort cu crema de zahar ars a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii