Tort cu mousse de cocos si jeleu de ananas

Tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas este o reteta de tort fin, revigorant, dar deloc greu de preparat. Este un tort perfect pentru orice moment de sarbatoare.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mousse de cocos si jeleu de ananas

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • -100g pricomigdale
  • -100g ciocolata cu lapte sau amaruie (cum va place)
  • -100g unt
  • -3 oua
  • -100g Green Sugar
  •  
  • Ingrediente mousse de cocos:
  • 300ml lapte de cocos
  • 50g Green Sugar
  • 300g smantana pentru frisca
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 6g gelatina
  •  
  • Ingrediente jeleu de ananas:
  • 250ml piure de ananas
  • 5g gelatina
  • 2 linguri Green Sugar

Mod de preparare

Ideea acestui desert mi-a venit de la celebrul cocktail Pina Colada, perfect in zilele calde de vara. Am descompus cocktailul si l-am compus din nou in acest desert minunat, perfect in zilele calde de vara. Blatul se potriveste perfect, tortul avand nevoie de consistenta. Fiindca are pricomigdale macinate in loc de faina, blatul este mai umed, cu aroma fina de midala si nu mai are nevoie de insiropare.

In plus, pentru pregatirea mousse-ului si a jeleului am folosit Green Sugar, zahar natural pe baza de stevia, fara calorii si cu 0 indice glicemic. Aceasta-i cireasa de pe tort :), pe care am ales de aceasta data sa n-o folosesc la propriu.

Pregatim in primul rand blatul tortului:

Dam prin blender pricomigdalele. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cmn sau se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se topeste ciocolata in unt, fie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic, fie la baie de aburi. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu Green Sugar iar apoi se toarna ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se bate albusul spuma, se pune deasupra compozitiei si se inglobeaza. Se aseaza compozitia in forma si se coace in partea de mijloc a cuptorului timp de 25-30 de minute. Scoatem blatul din forma si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Nu trebuie taiat, nu va fie foarte inalt.

Asezam apoi blatul pe un platou si aranjam in jurul lui un inel de sustinere, mai inalt.

Pregatim mousse-ul de cocos:

Punem laptele de cocos pe foc impreuna cu Green Sugar si-l aducem la punctul de fierbere. Daca sunteti familiarizati cu indulcitorii naturali, stiti probabil ca de cele mai multe ori acestia influenteaza gustul preparatelor gatite termic. Am ales sa folosesc Green Sugar deoarece este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte.

Oprim focul si adaugam gelatina hidratata in 5-6 linguri de apa rece. Amestecam bine si dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece. Cand crema de cocos e intarita suficient adaugam frisca cu miscari de jos in sus. 

Sfat: Daca folositi frisca naturala (si va recomand sa faceti asta!) inainte sa o mixati aceasta trebuie sa fie rece! Altfel nu se va mixa si va ramane moale.

Turnam apoi mousse-ul peste blatul pregatit si dam la rece sa se intareasca.

Pregatim jeleu de ananas:

Cel mai simplu pas :). Am folosit o conserva de ananas pe care am transformat-o in piure cu ajutorul blenderului. Am adaugat Green Sugar si gata! Am ales plicurile Green Sugar, deoarece un pliculet de zahar echivaleaza cu o lingurita. Green Sugar e o alternativa mult mai sanatoasa in raport cu alti indulcitori,  deoarece produsul  este o combinatie de produse naturale.

Adaugam jeleul de ananas peste mousse-ul intarit si dam din nou la frigider pana se inatreste.

Va garantez ca n-o sa va para rau daca incercati acest tort, se topeste la propriu vazand cu ochii :) si nu din cauza caldurii de afara ci pentru ca este foarte bun!

Sfat:

Daca doriti un gust mai intens de cocos, puteti adauga si lichior sau fulgi de cocos.


Pastrati tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!