Tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas este o reteta de tort fin, revigorant, dar deloc greu de preparat. Este un tort perfect pentru orice moment de sarbatoare.
Ideea acestui desert mi-a venit de la celebrul cocktail Pina Colada, perfect in zilele calde de vara. Am descompus cocktailul si l-am compus din nou in acest desert minunat, perfect in zilele calde de vara. Blatul se potriveste perfect, tortul avand nevoie de consistenta. Fiindca are pricomigdale macinate in loc de faina, blatul este mai umed, cu aroma fina de midala si nu mai are nevoie de insiropare.
In plus, pentru pregatirea mousse-ului si a jeleului am folosit Green Sugar, zahar natural pe baza de stevia, fara calorii si cu 0 indice glicemic. Aceasta-i cireasa de pe tort :), pe care am ales de aceasta data sa n-o folosesc la propriu.
Pregatim in primul rand blatul tortului:
Dam prin blender pricomigdalele. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cmn sau se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se topeste ciocolata in unt, fie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic, fie la baie de aburi. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu Green Sugar iar apoi se toarna ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se bate albusul spuma, se pune deasupra compozitiei si se inglobeaza. Se aseaza compozitia in forma si se coace in partea de mijloc a cuptorului timp de 25-30 de minute. Scoatem blatul din forma si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Nu trebuie taiat, nu va fie foarte inalt.
Asezam apoi blatul pe un platou si aranjam in jurul lui un inel de sustinere, mai inalt.
Pregatim mousse-ul de cocos:
Punem laptele de cocos pe foc impreuna cu Green Sugar si-l aducem la punctul de fierbere. Daca sunteti familiarizati cu indulcitorii naturali, stiti probabil ca de cele mai multe ori acestia influenteaza gustul preparatelor gatite termic. Am ales sa folosesc Green Sugar deoarece este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte.
Oprim focul si adaugam gelatina hidratata in 5-6 linguri de apa rece. Amestecam bine si dam crema la rece.
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece. Cand crema de cocos e intarita suficient adaugam frisca cu miscari de jos in sus.
Sfat: Daca folositi frisca naturala (si va recomand sa faceti asta!) inainte sa o mixati aceasta trebuie sa fie rece! Altfel nu se va mixa si va ramane moale.
Turnam apoi mousse-ul peste blatul pregatit si dam la rece sa se intareasca.
Pregatim jeleu de ananas:
Cel mai simplu pas :). Am folosit o conserva de ananas pe care am transformat-o in piure cu ajutorul blenderului. Am adaugat Green Sugar si gata! Am ales plicurile Green Sugar, deoarece un pliculet de zahar echivaleaza cu o lingurita. Green Sugar e o alternativa mult mai sanatoasa in raport cu alti indulcitori, deoarece produsul este o combinatie de produse naturale.
Adaugam jeleul de ananas peste mousse-ul intarit si dam din nou la frigider pana se inatreste.
Va garantez ca n-o sa va para rau daca incercati acest tort, se topeste la propriu vazand cu ochii :) si nu din cauza caldurii de afara ci pentru ca este foarte bun!
Sfat:
Daca doriti un gust mai intens de cocos, puteti adauga si lichior sau fulgi de cocos.
Pastrati tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas la rece pana in momentul servirii.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)O reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdePentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...
Gogoșari întregi murați
Comentarii