Tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas este o reteta de tort fin, revigorant, dar deloc greu de preparat. Este un tort perfect pentru orice moment de sarbatoare.
Ideea acestui desert mi-a venit de la celebrul cocktail Pina Colada, perfect in zilele calde de vara. Am descompus cocktailul si l-am compus din nou in acest desert minunat, perfect in zilele calde de vara. Blatul se potriveste perfect, tortul avand nevoie de consistenta. Fiindca are pricomigdale macinate in loc de faina, blatul este mai umed, cu aroma fina de midala si nu mai are nevoie de insiropare.
In plus, pentru pregatirea mousse-ului si a jeleului am folosit Green Sugar, zahar natural pe baza de stevia, fara calorii si cu 0 indice glicemic. Aceasta-i cireasa de pe tort :), pe care am ales de aceasta data sa n-o folosesc la propriu.
Pregatim in primul rand blatul tortului:
Dam prin blender pricomigdalele. Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge fundul unei forme de tort cu diametru de 26 cmn sau se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se topeste ciocolata in unt, fie intr-o cratita cu fund dublu la foc mic, fie la baie de aburi. Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu Green Sugar iar apoi se toarna ciocolata topita si fursecurile zdrobite. Se bate albusul spuma, se pune deasupra compozitiei si se inglobeaza. Se aseaza compozitia in forma si se coace in partea de mijloc a cuptorului timp de 25-30 de minute. Scoatem blatul din forma si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Nu trebuie taiat, nu va fie foarte inalt.
Asezam apoi blatul pe un platou si aranjam in jurul lui un inel de sustinere, mai inalt.
Pregatim mousse-ul de cocos:
Punem laptele de cocos pe foc impreuna cu Green Sugar si-l aducem la punctul de fierbere. Daca sunteti familiarizati cu indulcitorii naturali, stiti probabil ca de cele mai multe ori acestia influenteaza gustul preparatelor gatite termic. Am ales sa folosesc Green Sugar deoarece este singurul de pe piata al carui gust a fost stabilizat, ceea ce face ca el sa nu modifice (cu amareala specifica steviei) gustul alimentelor in care este folosit, nici macar in urma procesului de gatire la temperaturi inalte.
Oprim focul si adaugam gelatina hidratata in 5-6 linguri de apa rece. Amestecam bine si dam crema la rece.
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat iar apoi o dam la rece. Cand crema de cocos e intarita suficient adaugam frisca cu miscari de jos in sus.
Sfat: Daca folositi frisca naturala (si va recomand sa faceti asta!) inainte sa o mixati aceasta trebuie sa fie rece! Altfel nu se va mixa si va ramane moale.
Turnam apoi mousse-ul peste blatul pregatit si dam la rece sa se intareasca.
Pregatim jeleu de ananas:
Cel mai simplu pas :). Am folosit o conserva de ananas pe care am transformat-o in piure cu ajutorul blenderului. Am adaugat Green Sugar si gata! Am ales plicurile Green Sugar, deoarece un pliculet de zahar echivaleaza cu o lingurita. Green Sugar e o alternativa mult mai sanatoasa in raport cu alti indulcitori, deoarece produsul este o combinatie de produse naturale.
Adaugam jeleul de ananas peste mousse-ul intarit si dam din nou la frigider pana se inatreste.
Va garantez ca n-o sa va para rau daca incercati acest tort, se topeste la propriu vazand cu ochii :) si nu din cauza caldurii de afara ci pentru ca este foarte bun!
Sfat:
Daca doriti un gust mai intens de cocos, puteti adauga si lichior sau fulgi de cocos.
Pastrati tortul cu mousse de cocos si jeleu de ananas la rece pana in momentul servirii.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazPentru crap rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert. Se...
Crap rasolPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii