Torturi

Tort cu sampanie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:5m 
svetlana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Din zahar, faina, galbenusuri si unt se framinta un aluat fraged care se pune intr-o forma de tort de 26 cm si se da la rece 35 min apoi se coace 15 m

ingrediente

   Un blat de biscuit cumparat
   100 g faina
   40 g zahar pudra
   un galbenus
   50 g unt
   Pentru crema: 2 linguri jeleu de zmeura
   2 galbenusuri
   125 ml sampanie
   coaja rasa de la o lamiie
   6 foi gelatina alba
   2 albusuri
   400 ml frisca
   citeva boabe de zmeura

mod de preparare

Din zahar, faina, galbenusuri si unt se framinta un aluat fraged care se pune intr-o forma de tort de 26 cm si se da la rece 35 min apoi se coace 15 min la foc potrivit si se lasa sa se raceasca. Se rastoarna pe un platou. Se incalzeste jeleul si se unge cu el blatul copt. Blatul de biscuit se taie pe 2 nivele. Se pune un nivel peste cel uns cu gem. Galbenusele si zaharul se bat spuma. Se amesteca pe rind cu sampania, coaja si sucul de lamiie. Se inmoaie gelatina, se dizolva si se amesteca cu crema de galbenusurile. Se bate frisca spuma si albusele. Se amesteca 100 g frisca cu ele si se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. Jumatate din crema se pune peste blatul de biscuit si se aseaza al doilea nivel. Se aranjeaza restul de crema si se da la rece 60 min. Restul de frisca se bate spuma si se repartizeaza pe tort. Se aseaza din loc in loc cite o boaba de zmeura.


Incearca si Tort Mousse
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sampanie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite