Aceasta reteta de tort de ciocolata cu caise are blat cu unt si ciocolata cu lapte si migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.
Blat cu unt si ciocolata cu lapte+ migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.
Blatul nu se insiropeaza. Are mult unt si este extrem de moale.
Ciocolata il face fraged si ea. Daca as fi folosit numai migdale in blat, ar fi fost uleios, sigur.
Se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu untul moale, zahar si vanilie. Se bat albusurile spuma. In crema de unt se adauga ciocolata si se amesteca bine, apoi migdalele si faina, alternand cu albusurile. Am folosit forma de 24 cm.
Am folosit in mod special ciocolata cu lapte, pentru sotul meu. Eu as fi pus ciocolata neagra. Nici cacao nu am folosit, tocmai pentru a avea gust de unt cu ciocolata.
Blatul se poate face si cu alune sau nuca, depinde de compozitia cremei. Daca se renunta la unt, cred ca se poate folosi numai faina de migdale. Ramane de vazut cantitatea necesara.
Crema este legata cu gelatina, nimic fiert. Se potriveste cu blatul, de minune.
Cand creez un astfel de blat, estimez faina si cand trec la fapte notez cantitatea folosita.
Ca idee, nu pun niciodata faina multa cum fac la o prajitura. Vreau ca blatul sa fie moale. De asemenea, nu pun mult praf de copt, pentru ca inalta prea mult, dar si aspreste blatul.
Tortul de ciocolata si caise se lasa la frigider pana se intareste crema, dupa care se poate servi.
Reteta de tort de ciocolata si caise a fost propusa de dorina69 pe forum culinar.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEu fac doua feluri de aluat de foietaj cu branza, dar acesta imi place in mod deosebit si se face mai usor. Pe celalalt l-am...
Aluat de foietaj cu branza sarataIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii