Tort de ciocolata cu capsuni

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema groasa. Se freaca untul spuma cu o lingura de lapte fierbinte, apoi se a

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g faina
  • 6 plicuri zahar vanilat
  • 100 g migdale tocate
  • Pentru mousse: 2 oua
  • 360 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 plic si jumatate de gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 4-5 capsuni si menta pentru decor

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o crema groasa.

Se freaca untul spuma cu o lingura de lapte fierbinte, apoi se adauga peste crema de galbenusuri.

Se adauga ciocolata topita la baine-marie, o lingura de apa si faina.

Se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare, migdalele tocate si se toarna compozitia intr-o forma cu pereti detasabili, unsa si tapetata.

Se coace in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.

Se amesteca amidonul cu zaharul, se adauga ouale batute si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

Se toarna laptele si se fierbe compozitia la baine-marie, amestecand continuu.

Se inmoaie gelatina in putina apa rece, se topeste ciocolata la baine-marie si se adauga in compozitia cu amidon.

Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se racoreasca si se adauga frisca batuta.

Se toarna crema peste blat si se lasa la rece 3 ore.

Cand s-a intarit se detaseaza cu grija forma de tort.
Se orneaza cu jumatati de capsuni si frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot

Aromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)

Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola