Torturi

Reteta Tort de ciocolata cu fructe

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "La vie en rose" (reteta video)"
 
Blat: 1/2 din albusuri se amesteca cu galbenusurile spumate, se adauga cacao, se amesteca, apoi restul de albusuri si se amesteca usor. Tortul de ciocolata cu frisca este delicios.

ingrediente

   Blat cacao: (in forma de 23x23cm) 6 galbenusuri frecate cu 50g zahar 6 albusuri facute merengue teapan 50g cacao cernuta
   Fructe in sirop: 2 cutii Tropical fruits (papaya si ananas)
   2 cutii de mango si o cutie ananas (cu 8 felii
   din care 6 pentru la decor) Glazura:siropul de la fructe + agar-agar si iaurt simplu

mod de preparare

Blat: 1/2 din albusuri se amesteca cu galbenusurile spumate, se adauga cacao, se amesteca, apoi restul de albusuri si se amesteca usor. Se coace la 180 C, 20-25 min. Dupa ce s-a racit se taie in doua. Se amesteca 250ml sirop (deci 150ml in plus fata de reteta pt. ca agarul are nevoie de mai mult lichid, chiar si asa a fost la limita) cu 25g agar-agar (pudra) pana s-a dizolvat bine agarul dupa care se pune cratita pe foc potrivit. Se amesteca continuu pana incepe sa fiarba, la focul mai mic se mai tine aproape 2 minute, amestecand continuu. Se inchide focul si se toarna peste agarul fierbinte, frisca putin cate putin si amestecand repede. Apoi se toarna iaurtul la fel, putin cate putin si amestecand bine apoi fructele scurse bine. Se da cateva minute la frigider sa se intareasca putin, se scoate, se amesteca si se toarna peste prima foaie de blat. Se acopera cu a doua foaie, se preseaza putin si se baga la frigider. Se opresc cateva bucati de mango pt. decor, iar restul (cam 400g) se fac piure. In 400ml sirop se dizolva 20g agar-agar (pudra), dupa care se pune pe foc, amestecand, si cand a inceput sa fiarba am facut focul mai mic si-am mai tinut cam 2 min. amestecand continuu. Se da deoparte si peste agarul fierbinte se toarna piureul de mango, putin cate putin si amestecand repede si bine de fiecare data. se toarna peste blat, se niveleaza si se decoreaza. Se da din nou la frigider pt. o ora. Se incalzeste putina dulceata trecuta apoi prin sita si se ung cu ea fructele de la decor. Se da din nou la frigider.

Reteta Tort de ciocolata cu fructe a fost propusa de CristinaK

Incearca si Tort de porumb
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fructe" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.