Blat: 1/2 din albusuri se amesteca cu galbenusurile spumate, se adauga cacao, se amesteca, apoi restul de albusuri si se amesteca usor. Tortul de ciocolata cu frisca este delicios.
Blat: 1/2 din albusuri se amesteca cu galbenusurile spumate, se adauga cacao, se amesteca, apoi restul de albusuri si se amesteca usor. Se coace la 180 C, 20-25 min. Dupa ce s-a racit se taie in doua. Se amesteca 250ml sirop (deci 150ml in plus fata de reteta pt. ca agarul are nevoie de mai mult lichid, chiar si asa a fost la limita) cu 25g agar-agar (pudra) pana s-a dizolvat bine agarul dupa care se pune cratita pe foc potrivit. Se amesteca continuu pana incepe sa fiarba, la focul mai mic se mai tine aproape 2 minute, amestecand continuu. Se inchide focul si se toarna peste agarul fierbinte, frisca putin cate putin si amestecand repede. Apoi se toarna iaurtul la fel, putin cate putin si amestecand bine apoi fructele scurse bine. Se da cateva minute la frigider sa se intareasca putin, se scoate, se amesteca si se toarna peste prima foaie de blat. Se acopera cu a doua foaie, se preseaza putin si se baga la frigider. Se opresc cateva bucati de mango pt. decor, iar restul (cam 400g) se fac piure. In 400ml sirop se dizolva 20g agar-agar (pudra), dupa care se pune pe foc, amestecand, si cand a inceput sa fiarba am facut focul mai mic si-am mai tinut cam 2 min. amestecand continuu. Se da deoparte si peste agarul fierbinte se toarna piureul de mango, putin cate putin si amestecand repede si bine de fiecare data. se toarna peste blat, se niveleaza si se decoreaza. Se da din nou la frigider pt. o ora. Se incalzeste putina dulceata trecuta apoi prin sita si se ung cu ea fructele de la decor. Se da din nou la frigider.
Reteta Tort de ciocolata cu fructe a fost propusa de CristinaK
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDin cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...
Prajitura cu visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii