Torturi

Reteta Tort de ciocolata Obsesia

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort trei ciocolate - reteta video"
 
>
Ciocolata se topeste fara sa se infierbinte.IMPORTANT, altfel isi pierde gustul si aroma.
Galbenusurile se freaca spuma cu 200 g zahar, pana cand s-au

ingrediente

   250 g ciocolata amaruie de buna calitate (70% cacao)
   6 oua
   250 g zahar
   250 g unt
   100 g faina
   125 g migdale macinate

mod de preparare

Ciocolata se topeste fara sa se infierbinte.IMPORTANT, altfel isi pierde gustul si aroma.


Galbenusurile se freaca spuma cu 200 g zahar, pana cand s-au dizolvat toate cristalele.


Se adauga si ciocolata topita, migdalele si untul moale.


Se amesteca bine si faina in aceasta compozitie, iar la sfirsit se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si cu cele 50 g zahar ramase.


Se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, unsa bine cu unt si presarata cu faina si se coace la 170 grade C cam 50 minute. Atentie, daca temperatura in cuptor este prea mare, tortul isi pierde aroma puternica de ciocolata.


Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se presara cu pulbere de cacao.
Reteta Tort de ciocolata Obsesia a fost propusa de Austiaca2





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort crocant cu piersici
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Obsesia" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.