Torturi

Reteta Tort de ciocolata si rom

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
lavedrine postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul.
Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa.
Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva m

ingrediente

   Blatul - 12 oua
   12 linguri zahar
   10 linguri faina
   2 linguri cacao
   Siropul - 5oo g zahar
   1 pahar apa
   1 linguri zeama de lamaie
   1/2baton vanilie
   300 ml rom
   Crema de ciocolata si cacao - 2 oua. 250 ml lapte
   40 g faina
   100 g zahar
   3 batoane ciocolata
   50 g cacao
   250 g unt
   Crema de ciocolata si rom - 2 oua
   1 pahar lapte
   100 g zahar
   2 batoane ciocolata
   250 g unt
   50 ml rom
   Glazura - 2 batoane ciocolata rasa
   1 lingura rom sau
   serbet de ciocolata sau cremele de tort

mod de preparare

Blatul.


Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa.


Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva minute.


Se adauga in ploaie faina si cacaua cernuta, amestecandu-se usor sa nu dea inapoi.


Dupa coacere se taie blatul orizontal in 3 felii de grosime egala care se insiropeaza si se umplu pe rand cu cremele


preparate.


Crema de ciocolata si cacao.


Se face un sodou pe foc, in bain marie, din oua,


lapte, faina, zahar, ciocolata si cacao pana se ingroasa. Compozitiei racite i se adauga untul spuma.


Crema de ciocolata si rom.


Se prepara la fel. Se ingroasa in bain marie ouale cu


laptele, zaharul si ciocolata. Compozitiei racite i se adauga untul spuma si romul.


Se glaseaza tortul cu ciocolata rasa dizolvata in apa sau cu serbet de ciocolata.


Se mai poate imbraca pe deasupra cu o parte din crema de ciocolata si rom oprita, iar pe margini cu cealalta crema ramasa de la umplerea tortului.
Incearca si Tort Tamisa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si rom" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite