Tort din dragoste de ciocolata

Tortul acesta chiar s-a nascut din dragoste de ciocolata. Si pentru ca iubesc ciocolata atat de mult, m-am gandit sa-i dedic ei, ciocolatei, aceasta reteta.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort din dragoste de ciocolata

Ingrediente

  • Blat I
  • 70gr unt
  • 65 gr zahar pudra
  • 3 albusuri
  • 60 gr faina pentru prajituri*
  • 15 gr cacao **
  • Blat II
  • 85 gr faina de migdale
  • 25 fr faina pentru prajituri
  • 75 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 10 gr zahar
  • 42 gr unt topit dar rece
  • Chocolate cheesecake
  • 450 gr crema de branza
  • 170 gr ciocolata cu lapte topita
  • 400 gr lapte condensat dulce
  • 170 gr ciocolata neagra topita
  • *faina pentru prajituri se obtine dupa urmatoarea formula : la fiecare 95 gr faina adaugati 25 gr amidon de porumb (obtinand astfel 1 cup de faina) si cerneti impreuna de cel putin 5-6 ori
  • ** cacaua se poate inlocui cu faina si la final se adauga colorant alimentar (in functie de ce culoare doriti)

Mod de preparare

Blat I: Intr-un bol se freaca untul cu zaharul. Se adauga pe rand cele 3 albusuri (nebatute) amestecand bine dupa fiecare, iar la final faina si cacaua cernute impreuna. Intr-o tava cu dimensiunile 28 X 43 cm se aseaza hartie de copt si se decoreaza dupa bunu' plac (dungi, chenare, linii, cercuri, puncte etc) - daca vi se pare ca pasta se intareste si nu mai puteti desena tineti punga sub jetu' de apa calda 1-2 minute. Tava se da la congelator pana pasta este inghetata. Cand decoratiile sunt inghetate se porneste cuptorul la 240C.

Blat II: Intr-un bol se cern impreuna faina de migdale, faina de prajituri si zaharul pudra. Se adauga pe rand cele 6 galbenusuri amestecand bine dupa fiecare. Separat se bat cele 3 albusuri spuma impreuna cu cele 10 gr de zahar. Se adauga peste galbenusuri in 3 randuri, iar la final untul topit. Aluatul obtinut se toarna deste decoratiile inghetate si se da la cuptor timp de 6-8 minute. Nu lasati mai mult ca se arde! Scos din cuptor se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar si se rastoarna pe masa de lucru. Decupati un cerc cu diametru de 20 cm si laterale pentru tava - cand imbracati tava sa aveti grija ca decoratiile sa fie pe exterior. Din acest moment se poate umple cu ce crema/e doriti.

Cheesecake-ul de ciocolata: Intr-un bol se freaca crema de branza cu cele 170 gr de ciocolata cu lapte. Se adauga laptele condensat si se amesteca bine. Jumatate din crema obtinuta se pune intr-un alt bol iar peste crema ramasa se adauga cele 170 gr de ciocolata neagra. Cele doua creme se aseaza alternativ - cate 2 linguri din fiecare am pus eu. Cand ati terminat cremele tortul se da la frigider pentru cel putin 2 ore.

Spuma de ciocolata : Intr-un ibric se incalzeste 120 ml smantana lichida si se toarne peste 170 gr ciocolata alba rupta bucatele. Se amesteca pana se raceste si se ingroasa un pic. Separat se bate spuma 240 ml smantana lichida. Se ia putina frisca si se amesteca cu ciocolata topita. Amestecul de ciocolata se toarna apoi peste frisca batuta si se amesteca usor; se umple restul tortului. Decorati dupa bunul plac!


Tortul din dragoste pentru ciocolata se serveste rece, pudrat cu cacao sau ornat cu fructe proaspete.

Reteta tortului din dragoste pentru ciocolata a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Roxana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Aperitive festive
Bucataras.RO

Aperitive festive

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

Aperitive festive
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!