Tort din dragoste de ciocolata

Tortul acesta chiar s-a nascut din dragoste de ciocolata. Si pentru ca iubesc ciocolata atat de mult, m-am gandit sa-i dedic ei, ciocolatei, aceasta reteta.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tort din dragoste de ciocolata

Ingrediente

  • Blat I
  • 70gr unt
  • 65 gr zahar pudra
  • 3 albusuri
  • 60 gr faina pentru prajituri*
  • 15 gr cacao **
  • Blat II
  • 85 gr faina de migdale
  • 25 fr faina pentru prajituri
  • 75 gr zahar pudra
  • 6 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 10 gr zahar
  • 42 gr unt topit dar rece
  • Chocolate cheesecake
  • 450 gr crema de branza
  • 170 gr ciocolata cu lapte topita
  • 400 gr lapte condensat dulce
  • 170 gr ciocolata neagra topita
  • *faina pentru prajituri se obtine dupa urmatoarea formula : la fiecare 95 gr faina adaugati 25 gr amidon de porumb (obtinand astfel 1 cup de faina) si cerneti impreuna de cel putin 5-6 ori
  • ** cacaua se poate inlocui cu faina si la final se adauga colorant alimentar (in functie de ce culoare doriti)

Mod de preparare

Blat I: Intr-un bol se freaca untul cu zaharul. Se adauga pe rand cele 3 albusuri (nebatute) amestecand bine dupa fiecare, iar la final faina si cacaua cernute impreuna. Intr-o tava cu dimensiunile 28 X 43 cm se aseaza hartie de copt si se decoreaza dupa bunu' plac (dungi, chenare, linii, cercuri, puncte etc) - daca vi se pare ca pasta se intareste si nu mai puteti desena tineti punga sub jetu' de apa calda 1-2 minute. Tava se da la congelator pana pasta este inghetata. Cand decoratiile sunt inghetate se porneste cuptorul la 240C.

Blat II: Intr-un bol se cern impreuna faina de migdale, faina de prajituri si zaharul pudra. Se adauga pe rand cele 6 galbenusuri amestecand bine dupa fiecare. Separat se bat cele 3 albusuri spuma impreuna cu cele 10 gr de zahar. Se adauga peste galbenusuri in 3 randuri, iar la final untul topit. Aluatul obtinut se toarna deste decoratiile inghetate si se da la cuptor timp de 6-8 minute. Nu lasati mai mult ca se arde! Scos din cuptor se lasa un pic la racit si se pudreaza cu zahar si se rastoarna pe masa de lucru. Decupati un cerc cu diametru de 20 cm si laterale pentru tava - cand imbracati tava sa aveti grija ca decoratiile sa fie pe exterior. Din acest moment se poate umple cu ce crema/e doriti.

Cheesecake-ul de ciocolata: Intr-un bol se freaca crema de branza cu cele 170 gr de ciocolata cu lapte. Se adauga laptele condensat si se amesteca bine. Jumatate din crema obtinuta se pune intr-un alt bol iar peste crema ramasa se adauga cele 170 gr de ciocolata neagra. Cele doua creme se aseaza alternativ - cate 2 linguri din fiecare am pus eu. Cand ati terminat cremele tortul se da la frigider pentru cel putin 2 ore.

Spuma de ciocolata : Intr-un ibric se incalzeste 120 ml smantana lichida si se toarne peste 170 gr ciocolata alba rupta bucatele. Se amesteca pana se raceste si se ingroasa un pic. Separat se bate spuma 240 ml smantana lichida. Se ia putina frisca si se amesteca cu ciocolata topita. Amestecul de ciocolata se toarna apoi peste frisca batuta si se amesteca usor; se umple restul tortului. Decorati dupa bunul plac!


Tortul din dragoste pentru ciocolata se serveste rece, pudrat cu cacao sau ornat cu fructe proaspete.

Reteta tortului din dragoste pentru ciocolata a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Roxana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor

Foarte bun a iesit!

Ficatei cu bacon si cartofi la cuptor
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa