Torturi

Reteta Tort festiv de zmeura

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
Tortul festiv de zmeura este potrivit oricarei ocazii festive, este un tort cu fructe cu aroma proaspata si crema fina de zmeura.

ingrediente

Blat:
   3 oua
   90 gr zahar
   2 linguri apa
   5 lingurite praf de copt stins cu suc de lamaie
   2 plicuri budinca zmeura
Pentru piureul de zmeura:
   200g zmeura
   1 lingurita gelatina
crema de albusuri:
   2 albusuri
   170 gr zahar
   60 ml apa
   3 lingurite suc lamaie
   1 lingurita miere artificiala (sau glucoza
   sau energizantul care se gaseste in Romania)
   1 budinca de zmeura

mod de preparare

Pentru prepararea blatului de tort:




Se bat albusurile impreuna cu apa, zaharul si cateva picaturi suc lamaie pana devin o spuma tare. Se adauga apoi galbenusurile si praful de copt stins - si se incorporeaza incet cu ajutorul unei linguri de lemn.
Apoi se da drumul in ploaie la continutul celor 2 plicuri de budinca si din nou amestecam totul usor. Compozitia am pus-o in tava unsa cu putin unt si tapetata cu faina.
Compozitia trebuie sa fie pufoasa.




Am intins aluatul si l-am pus la copt in cuptor preincalzit la 175-180 grade Celsius, 15 minute.




Intre timp m-am apucat sa fac repejor pireul de zmeura:
Am dizolvat in 2 linguri de apa calduta 1 lingurita rasa de gelatina praf (Dr. Oetker)
200 gr zmeura congelata le-am pus pe foc, in cateva clipe au inceput sa se dezghete. Le-am fiert la foc mic cam 5 minute. Compozitia obtinuta am strecurat-o prin sita si am adaugat putin sirop de zmeura pentru a o indulci. Am topit gelatina si am adaugat-o tot acolo..




Am taiat putin capetele blatului, l-am lasat sa se raceasca, iar apoi l-am asezat pe tava pe care urma sa-l ornez..si m-am apucat de crema de albusuri:




Toate se pun intr-un castron pe baie de aburi si se bat cu mixerul in jur de 7-10 minute. Dupa 7-10 minute am scos castronul de pe baia de aburi si am mai batut spuma inca vreo 5-7 minute.




Am preparat o budinca de zmeuradin 250 ml lapte si jumatate pachet praf budinca.
Budinca calduta am amestecat-o cu 4 linguri de crema de albus..Am pus la ochi pana cand mi-a placut consistenta cremei...




Amestecul de budinca cu crema de albus l-am pus in centrul blatului iar cu restul cremei de albus am inceput sa acopar marginile.




Am presurat pe margini fulgi de cocos apoi m-am jucat de-a decoratu' facand astfel un "baraj" pentru a putea turna pireul de zmeura deja racit. Dati tortul la frigider.






Reteta de tort festiv cu zmeura a fost propusa de seima pe forum culinar.ro

Incearca si Happy cake cu fructe de padure
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv de zmeura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.