Torturi

Reteta Tort majorat

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
Blat I:
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se

ingrediente

   Blat I: 5 oua
   200 g zahar
   200 ml ulei
   1/2 cana apa
   250 g faina
   1 plic praf de copt
   2 linguri cacao
   Blat II: 260g faina
   170g unt la temperatura camerei
   130g zahar alb
   140 g zahar brun
   1 pachetel praf de copt
   1 pachetel zahar vanilat
   1 ou
   1galbenus
   un praf de sare
   200g picaturi de ciocolata
   Mousse de ciocolata:150g ciocolata cu lapte
   3 galbenusuri
   un albus
   150g zahar
   200g smantana (frisca lichida)
   vanilie
   10g gelatina
   visine
   Mousse de lamaie: 1/2l frisca lichida
   5 galbenusuri
   3 albusuri
   300g zahar pudra
   1 ceasca si 1/2 de suc de lamaie filtrat (cesti de cafea)
   2linguri rase de coaja de lamaie
   12g gelatina
   Mousse de vin alb: 3oua
   3 lingurite de zahar
   3 linguri de amidon
   1 1/2 pahar de vin alb
   1/2 pahar de apa
   12g gelatina
   coaja de lamaie

mod de preparare

Blat I:


Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati!Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin.V a fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!),pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute.


Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca.





BlatII:


Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt


Untul l-am frecat spuma cu zaharul rasnit, am adaugat ouale apoi amestecul de faina cate putin pana l-am incorporat bine si la sfarsit ciocolata.


L-am copt la 180°C circa 15minute.





Mousse de ciocolata:


Gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece. Cioccolata am topit-o,


galbenusurile le-am spumat cu jumatate din cantitatea de zahar,


albusurile le-am spumat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Smantana am batut-o bine si am amestecat-o cu galbenusurile, albusurile, gelatina topita pe abur si apoi am adaugat vanilie si la sfarsit cioccolata topita.





Mousse de lamaie:


Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.


Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.


La sfarsit am adaugat gelatina





Mousse de vin alb:


Am batut galbenusurile cu zaharul, am adaugat amidonul apoi vinul, apa, coaja de lamaie. Am pus crema pe foc mic amestecand tot timpul


Am pus-o intr-un recipient cu apa rece si amestecand mereu am racit-o. Odata racita i-am adaugat albusurile batute spuma.


Am batut 200ml frisca si-am adaugat-o la crema.


La sfarsit de tot am adaugat gelatina.





ASAMBLAREA TORTULUI





Am decupat blatul de negresa si-am inceput asamblarea intr-o forma de 26cm invelita cu folie de plastic.


Blatul de negresa insiropat cu limoncello,mousse de lamaie, blatul de chocolate chunk cookies peste care am pus mousse-ul de ciocolata apoi iar blat de negresa insiropat cu limoncello, mousse de vin alb si ultimul capac din blat de negresa.


L-am pus peste noapte in frigider si a doua zi l-am scos din forma


l-am uns cu un strat de unt, l-am mbracat in marshmallow fondant si l-am decorat ca pentru majorat.
Reteta Tort majorat a fost propusa de dora_m





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort din foi de Karlsbad cu crema de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort majorat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.