1. Blatul Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul. Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incor
1. Blatul
Mixati cele 5 oua cu 5linguri de apa calda, adaugati zaharul, vaniglia si cognac-ul.
Amestecati faina, cu cacao si praful de copt si incorporati compozitiei
Turnati compozitia in forma de 26-28cm imbracata cu hartie de copt
si coaceti la 180°C pt 30minute (sau pana la proba scobitorii).
Cand s-a copt lasati-l la racit pe gratar, apoi taiati-l in trei discuri
Apoi cu ajutorul unei hartii de copt pe care a-ti desenat un mar decupati fiecare blat dandu-i forma de mar.
2. Mousse de mere
Amestecati intr-un bol ricotta, zaharul si purè-ul de mere. Separat mixati 200ml de frisca la care adaugati 100g ciocolata rasa. Cu aceasta crema se va acoperi tortul.
3. Asamblare tort
Primul blat se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy
si se acopera cu mousse-ul de mere.
Se adauga al doilea blat, se insiropeaza si se acopera si acesta cu mousse-ul de mere.
Puneti si ultimul blat si imbracati tortul cu frisca cu ciocolata
Si decorati cu felii de mere. Merele folosite pt decor, dupa indepartarea mijlocului si taierea in felii au fost stropite imediat cu suc de lamaie, pt a se evita inegrirea lor.
Codita si frunzele marului-tort sunt decupate din blat si presarate cu
cacao (codita) sau zahar pudra (frunzele).
Pofta buna!
Reteta Tort-mar a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro
Alte retete de torturi cu mar: Tort de mere cu stafide
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii