Torturi

Reteta Tort Mioara

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
tinas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao. Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie.

ingrediente

   Blat: 300gr. zahar
   1/2 pahar apa
   3 linguri cacao
   1 portocala
   1 lamaie
   6 oua
   300gr. nuci macinate
   Crema: 150gr. zahar
   1/2 pahar apa
   3 linguri cacao
   1 pachet unt.

mod de preparare

Tortul Mioara este un tort delicios de casa cu crema de cacao.



Blatul: Se face la foc mic un sirop gros din zahar, apa si zeama de la 1/2 lamaie. Se lasa sa se raceasca si apoi se amesteca treptat, pe rand, cu cele 6 galbenusuri, se pune apoi cacaoa, portocala si lamaia rase cu coaja cu tot si nucile macinate. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca cu compozitia. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, unt si faina, si se coace la foc potrivit 3/4 ora. Cand s-a racit, se taie cu ata(ca mamaliga)pe orizontala in doua blaturi si se pune crema la mijloc si deasupra.
Crema: Se fierbe zaharul cu apa si cacaoa pana se face un sirop gros. Se lasa sa se raceasca. Se freaca untul spuma si se amesteca treptat cu cate putin sirop pana se incorporeaza tot. Atentie sa nu se taie crema!
Se lasa tortul la rece o ora ca sa se intareasca crema, dupa care se poate servi.


Tortul Mioara se poate servi ornat cu fructe de padure, fructe din compot, frisca etc, dupa gust si dorinta.Pofta buna!

Incearca si Tort de limette cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mioara" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.