Tortul pestisor cu kiwi este in primul rand un tort delicios! Apoi este un tort aspectuos, care va fi cu siguranta pe placul celor mici.
Pregatirea blatului:
Separati galbenusurile de albusuri. Bateti spuma albusurile.
Amestecati galbenusurile cu zahar pana obtineti o compozitie cremoasa. Turnati albusurile peste aceasta compozitie. Cerneti faina, praful de copt si amidonul si inglobati-le cu atentie in compozitie. Incalziti cuptorul la 180 de grade C. Ungeti bine forma cu unt si apoi turnati in ea compozitia. Lasati-o la cuptor aproximativ 15 minute. Dupa ce s-a racit, scoateti blatul din forma si taiati-l in doua foi. Acum, cu ajutorul unui sablon sau a unui bol, cum am facut eu ...am folosit bolul oval de la cantarul electronic ...dati-i forma de peste. ...nimic nu se arunca ...capetii i-am folosit pe post de coada
Pentru crema:
Amestecati bine oul cu zaharul si amidonul. Adaugati 100 g. frisca si laptele si fierbeti usor, amestecand continuu. Lasati crema sa se raceasca. Bateti bine restul de frisca si zaharul vanilat apoi turnati compozitia peste crema de mai sus.
Rezulta o crema usoara si gustoasa, numa' buna pentru copilasi.
Partea de decorat:
Curatati kiwi, apoi taiati-le felioare subtiri.
Ungeti blatul de jos cu jumatate de crema, apoi asezati deasupra lui celalalt blat. Uniformizati restul de crema cu ajutorul unei palete pe toata suprafata tortului. Asezati feliile de kiwi in mod regulat peste "pestisor". Preparati glazura conform indicatiilor de pe pachet si turnati-o peste feliile de kiwi, incepand din mijlocul tortului. Bateti bine frisca. Puneti o parte din ea intr-un cornet de bucatarie si faceti cu ajutorul lui un ochi si o branhie. Cu restul de frisca ornati marginea tortului. Cu ajutorul unei palete fixati pe marginea tortului zaharul tos si fisticul.
Reteta de tort pestisor cu kiwi a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.
Este o reteta foarte buna, un tort delicios cu crema de frisca si kiwi potrivit pentru copii.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaSalata cu aveti prin frigider :)) asta am avut asta am gatit!si e atat de buna...yummy Sosul de maioneza imi ramasese...
Salata de cartofi cu conopida si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii