Tort Vis de Florii cu fructe si bezea

Tortul Vis de florii cu multe fructe si blat de bezea este un tort ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Este chiar simplu de facut si veti invata si cum sa faceti panglici de ciocolata.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Tort Vis de Florii cu fructe si bezea

Ingrediente

  • Pentru pavlova:
  • 4 albusuri
  • 300 gr de zahar
  • o lingurita cu varf amidon
  • o lingurita otet
  • o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru finisat:
  • frisca lichida
  • ciocolata neagra
  • bilute colorate de ciocolata alba sau alte bombonele
  • fructe

Mod de preparare

Secretul pentru o pavlova reusita este sa o coaceti fix o ora la cea mai mica treapta a cuptorului.

Bateti bine albusurile spuma. Adaugati tot cate 1 lingura de zahar mixand foarte bine dupa ficare, nu se adauga alta lingura pana cand cea de dinainte nu s-a dizolvat complet. Apoi se adauga otetul, amidonul si vanilia si se mai mixeaza 10-15 minute, pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.

Preincalziti cuptorul (la treapta cea mai mica), tapetati o forma de tort cu hartie rotunda si puneti bezeaua in forma niveland usor. Dati la cuptor pentru 1 ora. Bezeaua trebuie sa fie ferma dar alba.

Mixati frisca si topiti ciocolata. Dupa ce bezeaua s-a racit imbracati peretii in frisca, niveland.

Taiati fasii de hartie cerata si treceti-le prin ciocolata topita dupa care dati-le cateva minute la congelator.

Taiati o fasie de hartie mai mare, lata cat marginea tortului si suficient de lunga cat sa il cuprinda. Puneti ciocolata topita si preasarati apoi bomboane colorate sau de ciocolata alba. Raciti-o si pe ea.

Desprindeti usor hartia de pe panglicile de ciocolata si asezati-le dupa bunul plac pe tort.

Spalati si curatatai fructele daca e cazul, taiatil-le dupa bunul plac si decorati tortul cu ele.


Reteta de tort Vis de Florii cu fructe si bezea a fost propus de Orchid pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot  5,7 L Hinged Lid
Bucataras.RO

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid

Cine-a zis ca trebuie sa renunti la carne doar pentru ca-i cald afara?

Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged Lid
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa