Dulciuri

Reteta Tort bicolor

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
maciucafelicia postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Tortul bicolor se poate face la un meniu festiv. Prepara-l cu ingredientele: oua, ulei, faina.

ingrediente

Blat:
   10 oua
   10 linguri zahar
   5 linguri ulei
   10 linguri faina
   2 linguri cacao
   2 plicuri zahar vanilat
Crema:
   350 g unt
   150 g zahar pudra
   250 ml lapte
   1 lingura faina
   1 fiola esenta vanilie
   Glazura: 1 plic glazura de ciocolata

mod de preparare

Tortul bicolor se prepara astfel:




Pregatim blatul de tort din: oua batute spuma cu zahar. In ele punem uleiul, zaharul vanilta si faina in ploaie. Jumate din compozitia se toarna intr-o forma de chec si in cealalta se adauga cacao. Coacem timp de 40 de minute.




Pentru crema topim 100 g unt in care adaugam faina. Stingem cu lapte. Tinem pe foc pana da in maxim 3 clocote. Lasam crema la racit iar untul ramas il batem spuma cu zahr pudra, vanilie si vanilat. Asa batut il incorporam in crema fiarta. Taiem blaturile felii si intre ele punem crema. Iti va iesi un tort in doua culori intrucat trebuie sa alternezi blatul alb cu blatul maro. SDupa ce ati terminat toata crema infasuram tortul in folie si il punem in frigider.


Alte torturi recomandate

Incearca si Soricei
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bicolor" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.