Tort curcubeu cu crema de unt, colorat natural

Inveseliti-va prietenii si ziua cu acest delicios tort curcubeu cu crema de unt si glazura de frisca. Si ce satisfactie poate fi mai mare decat atunci cand folosesti doar culori din fructe si legume?

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tort curcubeu cu crema de unt, colorat natural

Ingrediente

  • Pt. culorile naturale:
  • O lingura suc de sfecla
  • O lingura suc de morcovi
  • Un galbenus de ou
  • O lingura spanac piure
  • 2 linguri afine pasate (sau sucul)
  • 2 linguri suc de mure (mure pasate)
  • Pentru blatul de tort:
  • 225g faina
  • 2 linguri praf de copt
  • O1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 250g zahar
  • 60g unt
  • 2 albusuri
  • 1 lingura si jumatate de ulei
  • 400g lapte
  • 120g iaurt (fara grasime)
  • 2 lingurite si jumatate de esenta de vanilie
  • Pentru crema de unt:
  • 410g zahar pudra
  • 110g unt (moale)
  • O lingura extract de vanilie
  • 3 linguri lapte
  • Pentru glazura de frisca:
  • 200g frisca lichida
  • 30g zahar
  • Un varf de sare
  • O lingura extract de vanilie

Mod de preparare

Torturile curcubeu sunt la mare moda acum, dar cele mai multe dintre ele au printre ingredientele retetelor coloranti alimentari, iar cum pe piata noastra se gasesc foarte putine sortimente de coloranti vegetali, am ales sa va prezint varianta in care va puteti confectiona proprii vostri coloranti 100% naturali. Da, este mai mult de munca, da oare nu meritam sa mancam sanatos?

Pentru vopseaua naturala:

3

  1. Pune intr-un vas sucul de la o conserva de sfecla rosie
  2. Fa sucul din morcovi si baga spanacul la blender pana cand este o pasta fina.
  3. Pune la microunde, pe rand, 100g afine si 100g mure inghetate, la intervale de 30 de secunde, pana cand incep sa lase suc.

Pentru blatul de tort alb:

3

  1. Mixeaza impreuna untul, zaharul si uleiul.
  2. Adauga albusul si mixeaza in continuare pana se integreaza perfect.
  3. Adauga vanilia, 240g de lapte si tot iaurtul alternativ cu faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
  4. Imparte aluatul pentru blatul de tort in 7 parti egale si pune-l in 6 boluri separate. O parte pastreaza-o daca vei mai avea nevoie sa ajustezi compozitia dupa ce integrezi vopseaua naturala.
  5. Adauga vopseaua naturala pe rand fiecare intr-un bol si amesteca bine pana cand obtii culoarea pe care o doresti. Poti sa te joci cu cantitatile de “colorant” ca sa obtii culori mai intense, dar daca consistenta aluatului e prea lichida mai adauga putina faina.
  6. Aseaza aluatul din fiecare bol in forme separate de tort unse si tapetate cu faina, potrivite ca marime (aproximativ de 15cm diametru).
  7. Coace blaturile de tort pentru aproximativ 15 minute, pana cand vezi ca se desprinde de margini si scobitoarea iese curata.
  8. Scoate blaturile din forme dupa ce le lasi putin in cuptor cu usa intredeschisa (sa nu se lase la schimbari bruste de temperatura) si lasa-le deoparte sa se raceasca complet.

Pentru crema de unt:

3

Amesteca bine toate ingredientele pana cand obtii o crema fina si destul de tare ce lasa urme in vas. Ajusteaza-i consistenta adaugand lapte sau zahar.

Pentru glazura de frisca:

3

Mixeaza bine frisca impreuna cu zaharul si sarea, dar la viteza medie, chiar daca dureaza mai mult (25 de minute), pana cand lasa urme si e tare. Adauga extractul de vanilie si mai mixeaza pana cand se integreaza complet.

Asamblarea tortului curcubeu:

3

  1. Incepe asamblarea tortului odata ce toate blaturile s-au racit!
  2. Pune blatul mov pe un platou.
  3. Adauga crema de unt si aranjeaza-o uniform pe toata suprafata cu ajutorul unei spatule.
  4. Pe rand repeta procedura pentru fiecare strat in ordinea pe care o doresti, sau in cea a curcubeului :).
  5. Dupa ce ai terminat de aranjat toate blaturile (pe ultimul nu se mai pune crema), baga tortul la frigider pentru 10 minute ca sa se aseze si cel mai important, pentru ca atunci cand il imbraci in glazura, sa nu se miste.
  6. Dupa ce il scoti de la frigider pune cu ajutorul unei linguri crema din abudenta pe tort, si cu spatula aranjeaza-o pana cand tortul e nivelat.

Tortul curcubeu cu crema de unt se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Ca sa fie si mai amuzant, cu ajutorul unor creioane colorate cu pasta de zahar poti sa iti lasi copilul sa-si decoreze/deseneze singur propriul tort.

De asemenea poti sa adaugi fructe si in crema, efectul de curcubeu fiind astfel si mai intens.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert budinca caramel
Bucataras.RO

Desert budinca caramel

Desert budinca caramel
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola