Ciorba de Burta - Reteta video

Imi aduc aminte cu placere de momentele copilariei in care spuneam c-as putea trai o viata cu ciorba de burta. Inca nu mi-am schimbat parerea.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 os mare de vita cu carne pe el
  • oase de vita afumate
  • 1 lingura de piper amestec
  • 5 morcovi
  • ½ telina
  • 2 cepe
  • 2 buc. de pastarnac
  • 1 capatana de usturoi
  • 9 galbenusuri
  • 350g smantana normala
  • 150g smantana de gatit
  • sare
  • piper alb
  • otet
  • 80ml ulei de masline
  • foi de dafin
  • 1.5 kg de burta de vita sau vitel
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Punem burta intr-un vas cu apa si adaugam 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pe care le dizolvam;

Lasam la frigider cca 2 – 3 ore;

Spalati-o apoi in 3-4 ape reci;

Legumele trebuie curatate in prealabil;

Intr-o oala cu apa punem burta la fiert, la foc mediu – cand aceasta da semne ca incepe sa se inmoaie adaugati ambele tipuri de oase de vita, foile de dafin si piperul boabe;

Daca apa din oala scade foarte mult si burta de vita da semne ca nu se va fierbe prea curand, completati cu apa.

La scurt timp adaugati legumele intregi. Toata ideea este ca atat oasele, cat si burta si legumele sa fie gatite in acelasi timp. Nu vrem sa avem de-aface cu legume zdrobite si imprastiate prin supa. Tineti cont daca folositi burta prefiarta. Aceasta va fierbe mult mai repede si atunci va trebui s-o puneti impreuna cu oasele la fiert si la scurt timp, legumele.

Odata ce s-a fiert totul, scurgem zeama intr-o alta oala si inlaturam oasele.

Lasam burta la racit pe un tocator;

Curatam si tocam sau zdrobim usturoiul si il invelim intr-un saculet de tifon, sau il punem pur si simplu intr-un infuzor. Il legam cu sfoara si il introducem in oala cu ciorba ca sa-si ia aroma. Nu il punem direct pentru ca acesta va oxida.

Il scoatem in momentul in care a prins gust de usturoi.

Intre timp amestecam cele 2 tipuri de smantana si galbenusurile;

Luam cate un polonic din zeama de ciorba si adaugam peste compozitia din smantana si galbenusuri, amestecand constant. Esentialul este sa aducem treptat aceasta compozitie la temperatura lichidului din oala. Daca o punem direct in oala, riscam sa se taie si sa se separe;

Adaugati 10-12 polonice de lichid si puteti sa o puneti peste restul in oala.

De indata ce s-a racit burta de vitel, taiati-o fideluta si adaugati-o inapoi in oala cu ciorba.

Dati pe razatoare cei 2 morcovi care v-au ramas si caliti-i bine in ulei de masline pana vedeti c-au eliminat o mare parte de beta-caroten.

Scurgeti uleiul (fara morcovi) pe deasupra ciorbei pentru a-i da o fata.

Potriviti apoi de sare si piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei
Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
3
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Paine cu dovleac fara ou
Bucataras.RO

Paine cu dovleac fara ou

Paine cu dovleac fara ou
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola