Mancaruri cu carne

Blanquette de veau

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
Alexandru postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in fiecare din ele.
Se cur

ingrediente

   1
   2 kg piept de vitel fara os
   100 gr. unt
   100 ml smintina
   2 galbenusuri de ou
   o lamiie
   70 gr. faina
   1 lingurita zahar
   300 gr. ciuperci
   6 morcovi
   2 cepe
   200 gr. arpagic
   4 cuisoare
   1 fir de praz (facultativ)
   2 ramuri de telina (facultativ)
   2 catei de usturoi (facultativ)
   patrunjel tocat
   doua ramuri de cimbru
   foaie de dafin
   sare
   piper

mod de preparare

Se taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in fiecare din ele.
Se curata prazul de partea verde, se curata ramurile de telina de fibre cu un cutit si se leaga totul in snop impreuna cu ramurile de cimbru si foaia de dafin.
Intr-o oala se pune carnea, morcovii, ceapa, snopul de telina cu praz, si cateii de usturoi curatati, se acopera totul cu apa, se sareaza si se pune la fiert. Se spumuieste bine si se lasa sa clocoteasca molcom timp de 1h.
Se taie ciupercile in lamele groase si se oparesc la foc viu 3 min. in apa clocotita cu zeama de la ½ lamiie si putina sare, se scurg bine.
Se curata arpagicul, se pune intr-o craticioara cu 30 grame unt, se acopera cu apa, se presara cu zahar si se pune la fiert 25 min. la foc potrivit. Se face un sos alb cu restul de unt, faina si 1l de zeama filtrata de la fiertul carnii.
Se bat galbenusurile cu smintina si cu un polonic de sos, se rastoarna peste restul de sos amestecind tot timpul.
Se adauga carnea, morcovii, arpagicul si ciupercile in sos, se stropeste cu zeama de la cealalta jumatate de lamiie, se adaauga sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se mai dau cîteva clocote la foc minim.
Se serveste presarata cu patrunjel tocat
Incearca si Cotlet de porc la gratar
Daca ti-a placut reteta noastra "Blanquette de veau" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite