Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite pu
Carnea se portioneaza in asa fel incat sa fie bucati subtiri, de marime mai mare pe care le taiem fasii, in trei , dar nu de tot, lasandu-le unite putin la capat. Se impletesc cele trei fasii iar apoi se fixeaza cu scobitori. Se face un amestec din ulei de masline cu diverse condimente care va plac, eu am pus cimbru romanesc ca-i mai aromat, curry, boia, piper, mustar si altele. Am crestat putin carnea si am introdus cateva bucatele de usturoi dupa care am uns-o cu condimentele. Am lasat-o acopetita la frigider pana a doua zi. Dovlecelul spalat l-am taiat felii subtiri, cu tot cu coaja si l-am oparit cateva minute in apa clocotita cu sare ca sa-si pastreze culoarea apoi l-am dat pe sub un jet de apa rece. Rosiile le-am feliat subtire si le-am pus deoparte. Ceapa taiata julien am calit-o in ulei incins iar morcovul dat prin razatoare l-am adaugat si pe el la calit. Am condimentat putin si le-am pus deoparte. Am asezat o hartie de pergament intr-o tava intinsa si deasupra am pus forme de inox. Am asezat in fiecare putin din compozitia de ceapa cu morcov si deasupra felii de rosii intercalate cu dovlecei. Am presarat deasupra condimente si am dat la cuptor pentru vreo 20 de minute. Intre timp incingem gratarul, taiem capatanile de usturoi in doua (lasam usturoiul cu tot cu « haina » sa-l protejeze) si asezam pe gratar vrabiaoara impletita, cateva rosii intregi imbracate in folie de aluminiu sa nu pierdem bunatate de zeama, cateva felii de dovlecel si usturoiul. Eu am copt si un ardei gras ca aveam pofta. Usturoiul nu se tine foarte mult sa se arda miezul ca nu mai ramane nimic de el.
Se serveste impletitura cu un cubulet de unt si legume. Usturoiul este foarte gustos si se serveste direct din « haina » lui.
Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal Apreciez pastele italiene. Daca am incercat un sortiment si-mi place, cu siguranta il voi achizitiona din nou. Capunati...
Capunati cu ciuperci - de postOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii