Chiftele in aluat cu bere

Oare cine face face cele mai bune chiftele? un barbat sau o femeie? Alex Cirtu are pentru azi o reteta de chiftele in aluat cu bere

Portii
10
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • INGREDINETE chiftele:
  • Carne tocata de vita – 800 g
  • Ceapa – 2 buc
  • Marar – 1 legatura
  • Usturoi – 4 catei
  • Pesmet – 4 linguri
  • Lapte – 75 ml
  • Cimbru uscat – 1 lingura
  • Boia – 1 lingurita
  • Seminte de susan – 1 lingura
  • Oua – 1 buc
  • Galbenus de ou – 2 buc
  • Mozzarella – 150 g
  • Unt – 20 g
  • Ulei pentru prajit – cca 2-3 linguri
  • Sare, piper – dupa gust
  • INGREDIENTE aluat:
  • Faina – 500 gr
  • Drojdie proaspata – 25 gr
  • Apa calduta – 50 ml
  • Zahar – 1/2 lingurita
  • Sare – 1/2 lingurita
  • Ulei – 50 ml
  • Bere blonda – 250 ml

Mod de preparare

  1. Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos. Asta inseamna ca drojdia se activeaza.
  2. Intre timp amesteca faina cu sarea. Atentie, sarea nu se pune niciodata direct peste drojdie pentru ca nu va mai creste aluatul. Sarea omoara microorganismele active din drojdie. Cand s-a activat drojdia, toarn-o peste faiana amestecata cu sarea. Pune treptat si berea si uleiul si framanta. Scoate apoi aluatul pe blat si framanta circa 6-8 minute. Vei simti la mana cand aluatul este bine framantat, pentru ca nu va mai fi atat de dur si nu va mai opune atat de multa rezistenta. Lasa-l 30-40 de minute sa creasca si e perfect.
  3. Acum chiftelele - carnea tocata trebuie asezonata cu sare, piper, boia si cimbru uscat. Proportia ideala la pentru chiftele este 70 % carne si 30% grasime.
  4. Pune si mararul tocat marunt, apoi ceapa, cubulete mici-mici. Daca nu iti place sa simtiti ceapa deloc, o poti da pe razatoare. Pune si usturoiul tocat si oul.
  5. Separat pregateste si pesmetul cu laptele, pana obtii o compozitie de consistenta unui aluat mai moale. Pune peste carne si amesteca totul.
  6. Taie mozzarella in 20 de bucatele, umezeste-ti un pic mainile si formeaza chiftelele si pune in fiecare un cubulet de mozzarella. Prajestele-le apoi un pic in tigaie, cat sa fie aurii si scoate-le pe prosoape de hartie ca sa absoarba uleiul in exces. Chiftelele trebuie doar perpelite, nu prajite de tot si lasate sa se raceasca.
  7. Imparte apoi aluatul in 20 de bucati si intinde fiecare bucata astfel incat sa poti inveli in ea o chiftea.
  8. Pune untul la topit si apoi unge cu el o tava de cuptor. Asaza chiftelele in tava, relativ apropiate dar lasa-le un pic de loc sa mai creasca. Acopera-le cu un prosop si mai lasa-le 15 minute sa creasca.
  9. Dupa ce au crescut, unge-le un pic cu cele 2 galbenusuri amestecat cu un pic de lapte si presara peste semintele de susan.
  10. Baga-le la cuptor la 180 de grade intre 25 si 40 de minute, pana sunt aramii deasupra. Lasati-le apoi sa se raceasca un pic si sunt gata.

Pofta buna. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker
Bucataras.RO

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker

Eu am pregatit aceasta bunatate la Multicooker de care sunt super multumita de altfel, insa la fel de bine si in acelasi mod...

Gulyas de cartofi cu legume - Multicooker
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola