Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Ardelul se curata, se spala si se taie bucati mici. Telina se curata, se spala si se taie cubulete. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
Se unge o tava cu 3-4 linguri de ulei, apoi asezam cartofii taiati. Peste ei presaram telina, morcovii si ardelul. Presaram jumatate din cantitatile de condimente si jumatate din usturoiul tocat. Untul il taiem in cateva bucati si le asezam peste legume.
Se toarna 150-200 ml de apa peste cartofi. Cartofii nu trebuie sa fie acoperiti de apa.
Copanelele de pui le ungem cu putin ulei, apoi le asezam in tava peste legume si presaram peste ele restul de condimente si usturoi. Daca este nevoie, puteti pune sare si piper, in functie de cate condimente ati mai pus.
Se da tava la cuptor la foc mediu aproximativ 45-50 de minute. Pe la jumatatea coacerii, copanelele se stropesc cu sosul rezultat in tava si se intorc.
Cand sunt gata, se scot si se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Copanele de pui cu cartofi la cuptor se servesc calde cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe