Mancaruri cu carne

Reteta Cotlet de vitel in crusta de verdeata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
nenea Radu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cotlet de Porc cu Cascaval (Reteta Video)"
 
>
Mai intai facem sosul alb de ciuperci. Am pus ciupercile taiate in tigaie, cu foarte putin ulei. Cand a scazut suficient, adaug ceva bucati de rosie

ingrediente

   500 g ciuperci
   1 kg cotlet de vitel
   200 g smantana
   ghimbir
   100 g mustar dulce
   ulei
   sos de usturoi
   piper mozaic
   100 ml vin alb sec
   foi de dafin
   faina
   frunze de patrunjel si marar

mod de preparare

Mai intai facem sosul alb de ciuperci. Am pus ciupercile taiate in tigaie, cu foarte putin ulei. Cand a scazut suficient, adaug ceva bucati de rosie decojita taiata marunt si sosul de usturoi. Se adauga putina sare si se lasa sa fiarba scazut, pana se fac ciupercile. Strecor zeama rezultata si o pun deoparte intr-un castronel. Spal tigaia si pun putin ulei la incalzit, apoi calesc o ceapa mare taiata marunt. Cand devine aurie, adaug o lingura de faina alba. Dupa ce se incheaga, sting cu zeama de la ciuperci si adaug smantana si ghimbir. Mai departe se trece la prepararea carnii. Mai intai pregatesc "patul" de verdeata . Toc marunt patrunjel si marar verde, adaug cimbru, menta verde si rozmarin, si amestec bine verdeata, apoi pregatesc "aditivul" cu care sa ung cotletele. Practic o maioneza usturoiata, facuta din sos de usturoi, mustar dulce si ulei, pana ajunge exact de consistenta unei maioneze. Torn maioneza peste carne si amestec bine, sa se unga pe toate partile . Nu sarez carnea, pentru ca are sare suficienta sare maioneza, apoi iau cate o bucata si o dau prin verdeata. Intr-o tava pun ceva ulei, o foaie de dafin rupta in bucati , cateva boabe de piper mozaic si jumatate de pahar de vin alb sec, peste care pun bucatile de cotlet. Le-am lasat 40 minute la foc potrivit, iar la jumatatea timpului le-am intors.




Se pot servi doar cu sosul cu ciuperci sau se mai poate pregati o garnitura de cartofi aurii sau orez.

Alte retete recomandate:
Incearca si Muschi de porc in sos de cirese cu frisca
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de vitel in crusta de verdeata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.