Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cind clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa fiarba 5-7 minute. Se ia spuma
Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cind clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa fiarba 5-7 minute. Se ia spuma, se adauga morcovul si patrunjelul impreuna cu ceapa intreaga. Cind carnea este fiarta, se ia vasul la o parte si se trece prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine, bine inmuiat si stors. Se combina carnea tocata cu ceapa verde, cu marar si patrunjel, apoi se potriveste de sare, de piper si se pun ouale. Se omogenizeaza bine amestecul si intr-o cratita unsa cu ulei se asaza foaia de aluat. Se acopera si peretii vasului. Se pune tocatura, se acopera cu foaia de aluat, se unge cu ulei si se da la cuptor. Cind este gata, se rastoarna drobul pe un platou si se taie in felii late.
Se serveste cu salata de primavara
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii