Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoar

ingrediente

   4 buc pulpe de gasca sau 2 buc piept de gasca
   2 morcovi
   1 patrunjel
   1 telina mai mica
   1 ceapa mijlocie
   1 buchet de patrunjel
   20 gr unsoare
   Â½ lamaie
   300 ml smantana
   30 gr faina
   1 lingurita de mustar
   1 frunza de dafin
   2 lingurite de boabe de capere
   sare dupa gust
   piper macinat
   50 ml smantana pentru gatit
   50 ml vin alb
pentru galustele de paine:
   3 chifle uscate
   2 oua
   1 lingura de faina
   sare
   piper macinat
   patrunjel tocat fin
   Â½ ceapa

mod de preparare

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoare, este de preferat unsoarea de gasca. Nu se prajeste foarte mult, doar cat sa capete o culoare rosie. Se prajesc legumele taiete rondele si se condimenteaza cu foaie de dafin si coaja de lamaie rasa. Se toarna putina apa, se introduc bucatile de carne si se fierbe. Aveti grija sa nu fie mult lichid sub carne. Cand carnea este suficient de moale se pune la prajit. Intre timp din zeama in care sau fiert legumele se scoate patrunjelul si se ingroasa cu faina si smantana siar apoi se mixeaza. Dupa mixare, se adauga mustarul, caperele tocate, putin suc de lamaie, vin alb, smantana si se pune toata compozitia la fiert. Rezultatul este un sos minunat!


Galustele de paine: se tai chiflele cubulete si se prajesc un pic. Se prajeste jumatate de ceapa taiata marunt in grasime. Se presara cu patrunjel tocat fin. Se adauga chiflele si din restul ingredientelor se obtine un aluat gros ca pentru clatite care se toarna peste chifle. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune in frigider cca 20 de minute.


Se formeza bilute mici si se fierb in apa cu sare.
Alte retete mancaruri recomandate:





Tochitura pui


Tocanita de pui
Incearca si Tocanita de pui
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.