Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de iepure cu sos de vin

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
mimmi postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de ora. Se pune car­nea in

ingrediente

   1/2 iepure sau pulpele din spate de la un iepure mare
   sare
   1 cren­guta de cimbru
   1 ceasca de ulei
   1 cana de supa
   piper boabe
   1 pahar de vin rosu
   verdeata

mod de preparare

Se marineaza carnea citeva ore, se scoate si se sterge cu un prosop curat. Se sareaza si se lasa sa stea asa o jumatate de ora. Se pune car­nea in tava de friptura cu o cana de supa si o ceasca de ulei, cu putina sare si citeva boabe de piper. Se frige la foc iute o ora, apoi se intoarce si se adauga vinul si crenguta de cimbru. Se mai lasa o ora la foc po­trivit, timp in care se stropeste friptura cu sosul din tava. Cand a prins o crusta aurie, carnea se scoate pe un platou, se taie bucati si se stro­peste cu sosul din tava, presarata cu verdeata tocata.



Friptura se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.

 

Alte retete recomandate

Incearca si Piept de porc picant cu piersici murate
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu sos de vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.