Mancaruri cu carne

Reteta Friptura de miel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezo

ingrediente

   1 1/4 kg pulpa de miel
   frunze de rozmarin
   5 catei de usturoi feliati
   50 g file ansoa din conserva
   3 linguri grasime sau ulei vegetal pt uns carnea
   1 morcov taiat bucati
Sosul:
   150 ml vin roze
   300 ml supa legume
   1 lingura gem coacaze
   sare
   piper

mod de preparare

Se ia pulpa de miel si se cresteaza la distante de 3 cm. In fiecare crestatura se pune cate o felie de usturoi si o crenguta de rozmarin apoi se asezoneaza cu sare si piper.


Cu fileurile de ansoa se inveleste pulpa de miel apoi se pune la frigider cel putin 4 ore.


Se incinge cuptorul si se continua prepararea fripturii de miel.


Asezonam carnea cu sare, piper si o ungem cu ulei.


Intr-o tava destul de incapatoare punem legumele taiate impreuna cu cateva crengute de rozmarin, usturoiul ramas si inca putina grasime.


Luam pulpa si o punem peste legume apoi o dam la cuptor timp de 20 de minute pana devine usor maronie.


Dupa 20 de minute reducem temperatura cuptorului la 180 grade si lasam canea sa se faca timp de 1/5 sau 1 ora in functie de cat de patrunsa iti place sa fie.


Important: la fiecare 20 de minute scoate friptura si toarna grasimea din tava peste carne.


Cand consideri ca este gata scoate-o din cuptor si las-o de-o parte timp de 15 min pt fragezire.





Pregatirea sosului:


Ia grasimea din tava in care a stat carnea si lasa doar legumele si sosul. Pune tava la foc mediu si adauga vinul roze. Fierbe timp de 3-4 minute, adauga supa de legume, gemul de coacaze si fierbe inca 5 minute pana se ingroasa putin. Dupa gust adauga sare si piper.
Serveste sosul impreuna cu friptura de miel





Alte retete pentru Pasti


Friptura miel coroana





E foarte gustos!


Pofta mare!
Incearca si Friptura din carne de porc marinareasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite