Mancaruri cu carne

Gaina cu masline

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din cind in cind se intorc b

ingrediente

   6 portii de carne(pulpe
   piept etc)
   4 linguri ulei
   200 gr. masline
   1 lingura bulion
   1 lingurita faina
   3 cepe
   1 lingurita otet sau un paharel de vin
   1 bucatica zahar
   sare
   1 foaie dafin

mod de preparare

Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din cind in cind se intorc bucatile adaugind cite 2-3 linguri de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta, se adauga maslinele, spalate si intepate cu acul. Se taie ceapa pestisori si se prajeste cu doua linguri de ulei pina incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina, se lasa sa se prajeasca putin si se stinge cu un pahar de zeama de carne sau, in lipsa, cu apa. Se adauga bulionul, sarea, zaharul, foaia de dafin si vinul sau otetul. Acest sos se toarna in cratita cu carne si se lasa sa fiarba pina ce carnea este gata.
Se poate servi calda sau rece
Incearca si Pilaf de pui cu unt
Daca ti-a placut reteta noastra "Gaina cu masline" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite