Mancaruri cu carne

Reteta Gulii umplute

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Scoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta umplutura umple guliile.

ingrediente

   8-10 gulii
   400 g carne de porc tocata
   80 g orez fiert
   30 g unt
   40 g faina
   200 ml smantana
   1 ou
   1 cub knorr pui
   patrunjel
   piper
   sare

mod de preparare

Scoate miezul guliilor curatate si spalate. Amesteca carnea cu oul, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si orez. Cu aceasta umplutura umple guliile. Pune miezul scos din gulii intr-un vas, peste care aseaza guliile umplute, toarna sub ele jumatate de litru de supa de pui pregatita din cub, fierbe-le, dupa care inabuse-le la foc mic. Cand guliile au devenit moi, scoate-le si pune-le deoparte. Adauga in zeama faina prajita in unt, dupa care adauga smantana, si daca e prea groasa, poti adauga 100-150 ml de apa. Fierbe sosul, pune inapoi guliile si fierbe-le din nou.

Daca gulia e frageda, poti taia fasii frunzele din mijloc spalate si le poti adauga la miezul de gulie. Iar frunzele mai mari le poti umple cu umplutura. (In loc de smantana poti folosi frisca.)
Alte retete mancaruri recomandate



Ciulama de ciuperci

Legume la cuptor

Dovlecei umpluti
Incearca si Purcel cu arpagic
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.