Iepure cu sos de lamaie (a la grec)

Morcovii, telina, ceapa se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie marunt, iar jumatate se taie felii. Arpagicul se opareste si se curata. Ca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Carne de iepure cu os 1.300 kg
  • morcovi 0.200 kg
  • telina radacina 0.100 kg
  • ceapa 0.200 kg
  • arpagic 0.800 kg
  • ulei 0.200 kg
  • vin rosu 0.100l
  • pasta de tomate 0.100 kg
  • masline 0.250kg
  • foi de dafin 0.0005 kg
  • lamai 0.100 kg
  • cimbru 0.003 kg
  • piper boabe 0.001 kg
  • otet 0.050 l
  • usturoi 0.025 kg
  • sare 0.030 kg

Mod de preparare

Morcovii, telina, ceapa se curata, se spala; jumatate din cantitate se taie marunt, iar jumatate se taie felii. Arpagicul se opareste si se curata. Carnea de iepure se tine 12 ore la marinat in bait format din legumele taiate felii, apa, otet, piper boabe(1g), sare si jumatate din cantitatea de foi de dafin si cimbru. Usturoiul se curata si se taie. Lamaile se spala si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza cu 100ml apa. Carnea se taie in 10 buc, se inabusa in ulei (100g) cu 100 ml apa. Ceapa, morcovii si telina taiate marunt, se inabusa separat in 50g ulei cu 50ml apa. Se adauga pasta de tomate, lichid de la marinare si se fierb circa 60 minute, se adauga restul de foi de dafin, piper macinat, usturoi, cimbru si vin. Sosul rezultat se paseaza peste bucatile de carne. Arpagicul se inabusa in 50g ulei cu 50ml apa, se adauga peste carne si sos impreuna cu maslinele. Se mai fierb circa 10 minute.
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din felii de lamaie. Se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
2
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
3
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
4
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Cuiburi de oua in mamaliga
5
Preparate cu mamaliga

Cuiburi de oua in mamaliga

Cuiburi de oua in mamaliga este o reteta ingenioasa prin care puteti servi ouale, in cosuri de mamaliga.

Cuiburi de oua in mamaliga
Parteneri
Creveti cu paste, in sos de rosii
Bucataras.RO

Creveti cu paste, in sos de rosii

Nu ma dau pe spate crevetii, dar daca copilul vrea, trebuie sa mai fac din cand in cand!

Creveti cu paste, in sos de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)